Kurakliga Dikkat Çekmek Amaciyla Van Gölü'ne Kar Kütleleri Attilar

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir grup genç, kurakliktan dolayi yasanan çekilmeye dikkat çekmek amaciyla Van Gölü’ne kar kütlelerini attilar.

Kurakliga Dikkat Çekmek Amaciyla Van Gölü'ne Kar Kütleleri Attilar
Türkiye’de geçen yil yasanan kurakliktan Van Gölü de nasibini aldi. Bu yil kar kalinliginin yaklasik 10 metreyi buldugu Bitlis’te bir grup genç, kar kütlelerinin göl seviyesini arttiracagini düsünerek harekete geçti. Kurakligin gözle görülür derecede oldugu Van Gölü’nde sularin çekilmesiyle birlikte birçok tarihi yapilar ortaya çikarken, vatandaslar bu duruma dikkat çekmek amaciyla sosyal medyada paylastiklari video ile durumu gözler önüne sermisti. Tatvan sahilinde bir araya gelerek biriken kar kütlelerini göle atan gençler, olusturduklari farkindalik ile yetkililere seslenerek Van Gölü’ne çare bulunmasini istediler.

Amaçlarinin Van Gölü’nün kurakliktan dolayi kaybolmaya yüz tutmasini engellemek oldugunu söyleyen gençlerden Serkan Kaya, "Amacimiz, gözümüzün nuru Van Gölü’nün kurakliktan dolayi suyunun çekilmesi ve yavas yavas kaybolmaya yüz tutmasini engellemektir. Bizler küçük parçadan baslamis olabiliriz ama eminim ki bizi görüp harekete geçecek çok yetkili var. Bu dogal güzelligin kaybolmasina izin vermeyelim, dogamizi ve memleketimizi koruyalim" diye konustu.

Etkinligi mizah amaçli yaptiklarini fakat mizahin altinda acinasi bir durumun oldugunu dile getiren Mensur Diksin ise "Van Gölü’ndeki suyun çekilmesine farkindalik olusturmak amaciyla kar kütlelerini attik. Buradaki amacimiz, aslinda bu kurakliktan kaynakli olarak Van Gölü’nün gözümüzün önünde eriyip gitmesi bizi kötü etkiledi. Bu bizim gelecegimiz ve ileride çocuklarimiz da buraya gelip hava alacaklar. Bu durumdan dolayi biz mutsuzuz. Yetkililerin bu durum ile ilgili ne gerekiyorsa yapmalarini istiyoruz. Aslinda bu etkinlik mizah amaçli yaptik ama bu mizahin altinda acinasi bir durum var. Van Gölü suyu bayagi bir azaldi. Amacimiz yetkili kisilere kendimizi gösterebilmektir" dedi.

Kaynak: İHA