Kilis'te Kitap Yakmanin Tarihi Anlatildi

Kilis 7 Aralik Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi tarafindan düzenlenen konferansta kitap yakmanin tarihi anlatildi

Kilis'te Kitap Yakmanin Tarihi Anlatildi
Kütüphane Haftasi etkinlikleri “Turnitin Originalty Check ürününün etkin ve verimli bir sekilde kullanimi" konulu egitim semineri ile basladi.

Turnitin Egitim Hizmetleri Danismani Yasemin Arsin tarafindan gerçeklestirilen etkinlik, ZOOM programi üzerinden çevirim içi olarak düzenlendi.

Etkinlikler Türk Kütüphaneciler Dernegi tarafindan “Okursak Dünya Güzellesir” sloganiyla kitap okuma eylemi ile sürdü. Üniversitenin kütüphanesinde ve merkez kampüsün çesitli alanlarinda ögrenciler tarafindan kitaplar okundu.

Son etkinlikte ise Islami Ilimler Fakültesi Ögretim üyelerinden Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Altuncu tarafindan verilen “Kitap Yakmanin Tarihi” konulu konferans düzenlendi.

Konferans, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Ali Yildirim ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskani Mehmet Ali Can’in katilimiyla Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Altucu, konusmasinda kitaplarin bilginin; bilginin ise otoritenin kaynagi olusturmasi nedeniyle dünyanin farkli yerlerinde farkli zamanlarda çesitli sebeplerle kitaplarin yakildigini kaydetti.

Astek, Maya ve Inkalara iliskin çok fazla bilgi sahibi olunmamasinin sebebinin oradaki eserlerin yok edilmesinden kaynaklandigini vurgulayan Altuncu, günümüzde de Suriye’de, Irak’ta, Halep’te, Rakka’da kütüphanelerin yagmalandigini ve yok edildigini belirtti.

Konferanstan sonra Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskani tarafindan konusmaci Altuncu’ya hediye verildi.

Ayrica Rektör Yardimcisi Prof. Dr. M. Ali Yildirim tarafindan 2021 yilinda Kütüphanelerinden en fazla faydalanan akademik ve idari personel ile ögrencilere ödül verildi.

Kaynak: İHA