Havale Yalaniyla Telefon Satin Alan Süpheli Yakalandi

Isparta’da bir üniversite ögrencisi, internet üzerinde bir alisveris sitesinde telefon satmak üzere anlasip bulustugu sahis tarafindan hesaba havale yalaniyla kandirilip telefonundan oldu. Çok sayida benzer suçtan kaydi oldugu anlasilan süpheli yakalanarak gözaltina alindi.

Edinilen bilgiye göre, M.D. isimli üniversite ögrencisi internet üzerinden bir alisveris sitesinde telefonunu satmak üzere anlastigi H.Y. isimli kisiyle bulustu. H.Y. telefonu aldiktan sonra M.D.’nin hesabina para gönderecegini söyleyip telefonla birlikte bulusmadan ayrildi ancak parayi göndermedi. M.D.’nin olay üzerine ihbarda bulunmasiyla polis ekipleri inceleme baslatti. Polis ekipleri süpheli H.Y. isimli sahsin çok sayida benzer suç kaydi bulundugu tespit etti. Yapilan çalisma sonrasinda H.Y. isimli sahis polis tarafindan yakalanarak gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan H.Y.’nin adliyeye sevki sirasinda ise bir kisiyi daha dolandirdigi ekipler tarafindan tespit edildi. Olay üzerine M.D isimli sahis tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Isparta Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamada, "Son dönemde Isparta ilinde artis gözlenen dolandiricilik suçlari ile ilgili mücadele için olusturulan Dolandiricilik Bürosu tarafindan kurulan özel bir ekiple takip ettigi sikayet konusu aydinlatilarak faili kisa sürede yakalanmistir. Isparta merkezindeki tüm dolandiricilik konulari ile ilgili çalismalarin Il Emniyet Müdürlügü’ndeki tek merkezden takip edilmeye baslamasiyla beraber Isparta ilindeki dolandiricilik suçlari ile mücadelede, olaylarin aydinlatilmasinda ve suçlularin yakalanmasinda ciddi artis saglanmistir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA