Bp Türkiye, 'Karbon Nötr' Standi Ile Petroleum Fuarinda Yerini Aldi

bp Türkiye, 15. Uluslararasi Petroleum Istanbul Fuari’nda yerini aldi. bp, Petroleum Istanbul’a özel hazirlanan ‘Karbon Nötr’ standinda Türkiye’nin dört bir yanindan gelen is ortaklarini agirladi.

Bp Türkiye, 'Karbon Nötr' Standi Ile Petroleum Fuarinda Yerini Aldi


15’inci Uluslararasi Petrol, LPG, Madeni Yag, Ekipman, Istasyon Market Ürünleri ve Teknoloji Fuari kapilarini açti. bp Türkiye, fuarda yeni istasyon konseptine uygun ‘Karbon Nötr’ standindaki özel deneyim alanlariyla fark olusturdu. Sirket, ferah ve büyük alaninin yani sira konuklara sunulan farkli konseptlerdeki birden çok deneyim alanina sahip sürdürülebilir bir yaklasimla hazirlanan standinda Türkiye’nin dört bir yanindan gelen is ortaklarini ve bayilerini agirladi.

bp Türkiye Petroleum Istanbul standi içerindeki dokunmatik kiosklarda, konuklara dijital iz esliginde istasyondaymisçasina dolasma deneyimi sunarken, Wild Bean Coffee alaninda sicak, soguk leziz ikramlarinin yani sira misafirlerini bp yesil lounge’da dinlenme firsati sundu. Ayrica fuarda bp standinda konuklar, bp Net Zero alaninda Leap Motion teknolojisi ile interaktif bir deneyim yasarken, karbon salimi ve ayak izi hakkinda bireysel farkindalik olusturmak amaciyla hazirlanan karbon ayak izi dengeleme uygulamasi ile misafirlere bp’nin yenilenen stratejisi ve gelecege dair hedefleri anlatildi. Stanttaki Castrol alanindaki CASTROL ON MARS kösesinde ise ziyaretçilere Leap Motion teknolojisi ile interaktif bir deneyim sunuldu.

“Uluslararasi deneyimimizi yerel beklentiler ve dinamiklerle harmanliyoruz.”

Sektörü bir araya getiren en önemli fuarlardan olan Petroleum Istanbul’da üç yilin ardindan özlem duyduklari is ortaklari ve sektör temsilcileri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduklarini belirten bp Türkiye Perakende Akaryakit Operasyon Direktörü Ersin Akmanoglu, “Sirket olarak uzun bir aradan sonra içinde bulundugumuz degisimin de heyecani ve sürdürülebilir bir bakis açisiyla özel tasarlanan ‘Karbon Nötr’ standimizla 15’inci Uluslararasi Petroleum Istanbul’dayiz. Yenilenen stratejimiz, yeni hedeflerimizi sizlerle paylastigimiz için mutluyuz. Perakende ve akaryakit operasyonu olarak 2022 Subat sonu itibariyla Türkiye’nin yedi bölgesinde, 770’in üzerinde istasyonumuzla müsterilerimize üstün standartta hizmet sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de çalismalarimizi hiz kesmeden sürdürerek büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz. Diger yandan sektörün önde gelen marketlerinden olan bp Express’lerimiz tarafinda müsterilerimize daha verimli hizmet sunabilecegimiz alanlara odaklaniyoruz. Bizim için önceliklerden olan akaryakit disi gelirler isimizde bp Express ve Wild Bean Coffee (WBC) konseptimizi ülke çapina yaymak istiyoruz. Sirket olarak stratejimizi günümüz müsteri yapisinin beklentilerini ve müsteri hedeflerini gerçeklestirmek üzerine olusturuyoruz. Uluslararasi deneyimimizi yerel beklentiler ve dinamiklerle harmanliyoruz. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonrasinda da günden güne degisen, gelisen satin alma güdülerini yakindan takip ederek, kendimizi yenileyen bir yapida müsterilerimize daima daha da iyisini sunmak için çalismayi sürdürecegiz” seklinde konustu.



“Gelecek için yepyeni bir tutkusu, amaci ve cesur hedefleri olan bir enerji sirketiyiz”

Petroleum’da olmaktan ve sektörle bulusmaktan duydugu heyecani ifade eden bp Türkiye Ülke Baskani Tümkan Isiltan, “Sirket olarak bizler son iki yilda önemli degisimler yasadik. 2050 yilina kadar sifir karbon sirketi olmak üzere belirledigimiz bp NetZero stratejimiz ile bugün artik gelecek için yepyeni bir tutkusu, amaci ve cesur hedefleri olan bir enerji sirketiyiz. Üç yilin ardinda özlediklerimizle bulusmanin yani sira bp Türkiye ailesi olarak içinde bulundugumuz degisimin de heyecani ile 15’inci Uluslararasi Petroleum Istanbul’da is ortaklarimiz ve sektörümüz ile bir aradayiz. Yenilenen stratejimiz çerçevesinde amacimiz, 2050 itibariyla veya daha erken bir tarihte sifir emisyonlu bir sirket olmak ve dünyanin da sifir emisyon seviyesine gelmesine yardimci olmak. Günümüzün gerektirdigi dinamizmi yakalamak için dijitallesme alaninda yatirim ve çalismalarimizi hiz kesmeden sürdürüyoruz. Yarinlarin sekillenmesinde rol alacak bir dünya markasi olarak, müsterilerimize en üst seviye hizmeti vermek için dönüsüyoruz” diye konustu.



‘Karbon Nötr’ stant ile sürdürebilirlige katki

Verilen bilgiye göre, bp’nin bpNetZero stratejisi kapsaminda ortaya koydugu hedeflerine uygun sürdürülebilirlik ilkeleri ile olusturulan Petroleum Istanbul 2022 standi; hazirlik asamasinda kullanilan malzemelerin üretiminden kullanilan elektrige, faydalanilan insan gücünden harcanan yakita kadar karbon ayak izini fuar boyunca hesaplayacak. Söz konusu karbon ayak izini dengelemek adina da ilgili kurumlarla çalisarak ‘Günes Enerjisine’ fon saglayacak.

Kullanilmayan yiyecekler ayristirilip barinaktaki hayvanlara gidiyor

Ayrica sürdürülebilir bir yaklasimla fuar boyunca bp Türkiye’nin standinda kullanilmayan yiyecekler de hayvan sagligina uygun sekilde ayristirilarak, her gün sonunda barinaklara teslim edilecek.
Kaynak: İHA