Termometrelerin Eksi 18 Dereceyi Gösterdigi Göle Dondu

Soguklarin her geçen gün siddetini artirdigi Ardahan’in Göle ilçesinde termometreler gece sifirin altinda 18 dereceyi gösterdi.

Termometrelerin Eksi 18 Dereceyi Gösterdigi Göle Dondu
Ardahan, Sibirya soguklarinin etkisi altina girdi. Kentte kar yagisinin ardindan etkili olan dondurucu soguk hayati durma noktasina getirdi. Kar yagisinin durdugu bölgede gece eksi 18 derece ile Göle ilçesi en soguk bölge oldu. Termometreler Ardahan’da eksi 11,5, Çildir’da eksi 16,6, Posof’ta eksi 7, Damal’da eksi 12 ve Hanak’ta eksi 11,8 dereceyi gösterdi.

Sibirya soguklarinin birkaç gün daha devam edecegini belirten uzmanlar, bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte pus hadisesi beklendigini açikladi.

Uzmanlar, meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi yetkililerin, vatandaslarin ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmalari gerektigini vurguladi.

Dondurucu soguklarin yeniden basladigini söyleyen Metin Sariçam, "Sibirya’da yasiyoruz. Mart ayi gelmis ama halen daha eksi 27, eksi 28 dereceyi gören sicakliklar var’’ dedi.

Kaynak: İHA