Kendi Parke Tesislerini Kurdular Kara Geçtiler

Turhal Belediye Baskani Ilker Bekler, kendi ihtiyaçlarini kendisi üretip karsilayan bir belediye olmayi hedeflediklerini belirterek; “Sadece 4 ay gibi bir kisa zamanda parke tasini disaridan alima kiyasla 185 bin lira kar elde ettik” dedi.

Kendi Parke Tesislerini Kurdular Kara Geçtiler
Tokat’in Turhal Ilçe belediyesi geçen sene kurdugu parke üretim tesisi ile kilitli parke ve bordür karsiliyor. Yeni sezonda yapilacak olan kaldirim parke bordür çalismalari için üretime baslayan tesis belediye bütçesine de katki sagliyor. Parke üretim tesisinde incelemelerde bulunan Turhal Belediye Baskani Ilker Bekler, kendi ihtiyaçlarini kendisi üreten bir belediye olmayi hedeflediklerini belirterek, ‘’Göreve geldigimiz günden itibaren, ilçemizi gelistirmeye güzellestirmeye daha yasanilabilir bir kente dönüstürmeyi amaçliyoruz. Her zaman kendi ihtiyaçlarini kendi imkanlariyla üreten, daha kaliteli daha ekonomik daha sürdürülebilir hizmetler saglayan bir belediye olmaya gayret ediyoruz” dedi.

Belediyenin vatandasa hizmet götürmesi noktasinda ihtiyaçlarini kesintisiz ve ekonomik bir sekilde tedarik etme gayretinde olduklarinin altini çizen Baskan Bekler, “Tesisimizde günlük 500 metrekare üretim yapiyoruz. Üretim fazlamizi burada hem depolayabiliyor, hem de taleplere yönelik olarak satisini gerçeklestiriyoruz. Geçtigimiz sene 2 milyon lira gibi bir bütçe ile kurdugumuz tesisimizde kendi hammaddemizle kendi parke tasimizi üretiyoruz. Sadece 4 ay gibi bir kisa zamanda disaridan alima kiyasla 185 bin lira kar elde ettik. Tesisimiz 2022 yili çalismalarinda kullanilacak parke ve bordürlerin üretimi için üretimine devam ediyor. Geçtigimiz yil üretime baslayan tesisimizde bugün 1 milyonuncu parkemizin üretilmis olmasinin da mutlulugunu yasiyoruz. Bundan sonra ki hedefimiz tesisimizin kapasitesini 750 metrekarenin üzerine çikararak Turhal’in her sokagina hizmet saglamak" diye konustu
Kaynak: İHA