Giresun'da Topraksiz Çilek Yetistiriciligi Yayginlasiyor

Giresun Il Tarim ve Orman Müdürlügünce yürütülen ve Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanliginca finanse edilen topraksiz tarim çilek seralarinin kurulumu tamamlandi ve üreticilerle birlikte teknik personele egitim programi düzenlendi.

Giresun'da Topraksiz Çilek Yetistiriciligi Yayginlasiyor
Giresun’da bulunan il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan teknik personel ve üreticilere yönelik düzenlenen egitim programinin ilk gününde çilek yetistiriciligi ve topraksiz tarim ve bitki besleme konularinda katilimcilara bilgiler verildi.

Ikinci gün ise Piraziz ilçesinde bulunan topraksiz tarim seralarina geçilerek uygulamali egitim gerçeklestirildi ve üreticilerin sorulari cevaplandi.

Egitim programinin açilis konusmasini yapan Il Müdürü Dr. Muhammet Angin, “Topraksiz tarim yöntemiyle ürün yetistirmek için üreticinin bitki yetistirme, bitki fizyolojisi, bitki besleme, sulama, otomasyon, pazarlama gibi konularda donanmis bilgi ve deneyime sahip olmalari için bu egitim programi düzenlendi.

Giresun’un tarim açisindan sahip oldugu potansiyelin altini çizerek, amaçlarinin üreticileri tarimda gelisen yeni teknoloji ve uygulamalarla bulusturarak verimliligi artirmak oldugunu belirtti ve bu çerçevede bu egitimi düzenlediklerini, bu sayede ilimizde tarimsal verimin artirilmasi, modern tarim tekniklerinin kullanilarak katma degeri yüksek saglikli üretim yapilmasi, geleneksel tarima göre daha avantajli olan topraksiz tarim seralarimizin yayginlastirilmasini hedefliyoruz” dedi.

Egitim, Gazi Osman Pasa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Doç. Dr. Onur Saraçoglu, Arastirma Görevlileri Emircan Dinçer ve Osman Nuri Öcalan tarafindan gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA