Savastan Kaçan Ukraynali Kadin Ve Çocuklara Türkiye'den Sefkat Eli

Rus ordusunun saldirilarindan Moldova’ya siginan Ukraynali kadin ve çocuklar Kusadasi’na gitmek için uçakla Izmir’e geldi. Savastan kaçan bir çocuk annesi Ukraynali kadin, “Annemizi, babamizi, kocamizi, evimizi her seyimizi birakip ülkeden ayrilmak zorunda kaldik. Anlatilamaz ifadeler yasiyoruz” dedi.

Savastan Kaçan Ukraynali Kadin Ve Çocuklara Türkiye'den Sefkat Eli
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, savastan kaçan Ukraynali siviller Türkiye’ye geldi. Türk is adamlari ve sivil toplum kuruluslari bir araya gelerek savas magduru kadin ve çocuklar için bir yardim çalismasi baslatti. Baslatilan çalismada Aydin’in Kusadasi ilçesinde bir turizm firmasi ile anlasildi. Ukrayna’nin baskenti Kiev’deki evlerini terk edip çocuklariyla Moldova’nin Kisinev sehrine siginan Ukraynali vatandaslarla iletisime geçen is adamlari ve sivil toplum kuruluslari, arasinda çocuklarin da oldugu 97 kisiyi Izmir’deki Adnan Menderes Havalimani’na getrdi. Kisinev Uluslararasi Havalimani’ndan saat 20.00 siralarinda uçaga alinan Ukraynalilar saat 23.00 siralarinda Izmir Adnan Menderes Havalimani’na indi. Firma yetkilileri tarafindan karsilanan Ukraynali kadin ve çocuklar otobüslerle Kusadasi’ndaki otellere yerlestirilmek üzere hareket etti.

“Anlatilamaz duygular yasiyoruz”

Agir üzüntü içerisinde olduklarini belirten bir çocuk annesi Ukraynali kadin, “Annemizi, babamizi, kocamizi, evimizi her seyimizi birakip ülkeden ayrilmak zorunda kaldik. Bizim hiç savasmayan, savas istemeyen halkimizi nasil bombaladiklarini, kursunladiklarimizi gördük çok üzüntü içerisindeyiz. Anlatilmaz duygular yasiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA