Rusya Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Ukrayna'ya Ait Hava Unsurlarinin Neredeyse Tamami Imha Edildi'

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Rus ordusu tarafindan Ukrayna’ya ait hava unsurlarinin neredeyse tamaminin imha edildigini açiklarken, Ukrayna’da ABD fonlariyla biyolojik silah gelistirildigini iddia etti.

Rusya Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Ukrayna'ya Ait Hava Unsurlarinin Neredeyse Tamami Imha Edildi'


Rusya’nin Ukrayna’ya operasyonlariyla ilgili Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov son bilgileri paylasti. Konasenkov, Rus birliklerinin destekleriyle Luhansk ve Donetsk milislerinin ilerleyisinin sürdügünü aktardi. Rusya Federasyonu Silahli Kuvvetleri, Ukrayna’nin askeri altyapisina saldirdigini aktaran Konasenkov, “6 Mart’ta yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahlar, Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin, Vinnitsya hava sahasini devre disi birakti. Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri’nin avci uçaklari ve hava savunma sistemleri, Ukrayna’ya ait 3 Su-27 avci uçagini ve 3 insansiz hava aracini daha vurdu. Dün ve bugün Ukrayna Hava Kuvvetleri 11 savas uçagi ve 2 helikopter kaybetti. Kiev rejiminin muharebe kabiliyetine sahip hava unsurlarinin neredeyse tamami imha edildi” dedi.



Rusya’dan diger ülkelere uyari

Konasenkov, Ukrayna’ya ait savas uçaklarinin Romanya ve diger komsu ülkelere hareketlerinden bahsederek, “Ayni zamanda, daha önce Romanya’ya ve diger sinir ülkelerine uçan Ukrayna savas uçaklarini da kesin olarak biliyoruz” dedi.

Bu ülkelerin Ukrayna uçaklarinin kendi üslerinden kalkis yaparak muhtemel taarruzlari karsisinda sorumlusunun bu ülkeler olacagini söyleyen Konasenkov, “Bu devletlerin silahli bir çatismaya dahil olmasi kabul edilebilecegini unutmayin” dedi.



Ukrayna’da biyolojik silah yapildi iddiasi

Ukrayna’da, ABD fonlariyla biyolojik silah gelistirildigini iddia eden Konasenkov, “ABD Savunma Bakanligi tarafindan finanse edilen Ukrayna’da uygulanan bir askeri biyolojik programin izlerinin Kiev rejimi tarafindan acil bir sekilde temizlendigi gerçegi ortaya çikarildi. Açikçasi, özel bir askeri operasyonun baslamasiyla birlikte, Pentagon’un Ukrayna topraklarinda gizli biyolojik deneylerin yürütüldügünü açiga çikma konusunda ciddi endiseleri vardi. Simdi belgeler radyasyon, kimyasal ve biyolojik koruma birliklerinden Rus uzmanlar tarafindan analiz ediliyor. Alinan belgeler, Rusya topraklarina yakin bir yerde bulunan Ukrayna biyolaboratuvarlarinda biyolojik silah bilesenlerinin gelistirilmesinin gerçeklestirildigini teyit ediyor. Yakin gelecekte, alinan belgelerin analiz sonuçlarini sunacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA