Magazalarda Begendikleri Pahali Kiyafetleri Kendileri Diktiler

Amasya’da konfeksiyon kursuna katilan bir grup kadin, magazalarda begendikleri pahali kiyafetleri kendileri dikerek 7’de bir fiyatina mal ettiler. Fiyatlari nedeniyle cep yakan giysilerden çocuklarina ve eslerine de diken çaliskan kadinlar, daha fazla üretip internette satarak ev ekonomisine katki yapiyorlar.

Magazalarda Begendikleri Pahali Kiyafetleri Kendileri Diktiler


"Bin liraya satilan bir montun aynisini sadece 150 lira harcayarak ürettik"

Amasya Halk Egitimi Merkezi’nin düzenledigi kursta edindikleri bilgileri pekistirmeleri sonrasinda internetten aldiklari kumaslari biçip sekillendiren kadinlar birbirinden renkli kiyafetleri tasarladi. Yaklasik bin liraya satilan bir montun aynisini sadece 150 lira harcayarak ürettiklerini belirten usta ögretici Tümay Akdag, “Bu yil kisin çok sert geçmesi ve kiyafetlerin pahali olmasi nedeniyle mont üretimine yöneldik. Kursiyerlerimiz kendilerine, çocuklarina ve eslerine mont dikti” dedi.



“Hiçbir seyi atmadik. En ufak üründen giyilebilecek bir sey çikardik”

Eskimis gömlekleri ve dar gelen pantolonlari yeniden dönüstürdüklerini anlatan kursiyerlerden Necla Gürel, “Hiçbir seyi atmadik. En ufak üründen giyilebilecek bir sey çikardik” diye konustu.

Kis boyunca pijama, esofman, kaban, yelek diktigine deginen Gürel, “Iki çocugum var. Birisine mont alsan digerine alamiyorsun. Çünkü her sey çok pahali. Ama kumasini alarak çocuklarima mont dikebildim. Ayni kumastan yelek de yaptim” seklinde konustu.



8 Mart’ta sergi açacaklar

Bu kisi kiyafete para vermeden geçirmelerinin keyfini yasayan Neslihan Koçalan ise kendilerine bu firsati saglayan Amasya Il Milli Egitim Müdürlügü yöneticilerine tesekkür etti. Yazlik giysiler için de üretim planlari yapan kursiyerler internette sattiklari ürünlerini 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde düzenleyecekleri sergiyle tanitacak.
Kaynak: İHA