Belediye Personelinden Sokak Köpegine Iskence

Manisa’nin Ahmetli ilçesinde bir vatandas, Ahmetli Belediyesi personelinin sokak köpegini iskence ederek toplamasini cep telefonuyla görüntüledi. Sosyal medyada paylasilan görüntüler sonrasi hayvana yapilan iskence ilçede büyük tepkiye neden oldu.

Belediye Personelinden Sokak Köpegine Iskence


Manisa’da Ahmetli Belediyesi’ne bagli zabita ekiplerinin, uyusturucu silah ile bayiltilmaya çalistiklari sokak köpegine yaptigi eziyet vatandaslarin cep telefonlarinin kameralarina yansidi. Yari baygin halde sokakta iple sürüklenen köpegin metrelerce yerde sürüklenmesi büyük tepkiye neden oldu.

Ahmetli Belediyesi’nde görevli zabita ekiplerinin, birkaç kisiye saldirdigi iddia edilen sokak köpegini almaya çalisirken yasattigi eziyetin görüntüleri bir hayvansever vatandas tarafindan an ve an görüntülendi. Hayvansever vatandas tarafindan çekilen görüntülerde zabita ekiplerinden bir kisi elindeki uyusturucu tabanca ile sokak köpegine bayiltmaya çalisti. Yari baygin halde yere yigilan sokak köpegini daha sonra bir belediye isçisi tarafindan bogazina geçirilen iple zabita ekipleriyle birlikte dakikalarca sokak ortasinda sürüklenerek götürülmeye çalisildi. Belediye ekipleri, yolda sürüklenen sokak köpeginin yari baygin haldeki çirpinislarina da aldiris etmedi.

“BIZ ALDIGIMIZ EMRI UYGULADIK"

Görüntüleri an ve an kaydeden hayvanseverin, “Elinizdeki ney. Bununla mi uyusturdunuz” sorusuna zabita ekibi, “Biz buraya aldigimiz emri uygulamaya geldik. Amirim emir veriyor” seklinde cevap verdi.

Zabita ekibi ayrica, sokak köpeginin birkaç kisiye saldirdigina yönelik gelen sikayetler üzerine alindigini iddia ederken Ahmetli Belediyesinin ise konuyla ilgili sorusturma baslattigi ögrenildi.

Kaynak: İHA