Aydin'dan Batman'a Ögretmen Ve Ögrencilerden Gönül Köprüsü

Aydin’in Söke ilçesinde bir araya gelen ögretmen ve ögrenciler, düzenledikleri yardim etkinliginde elde ettikleri gelir ile Batman’in Sason ilçesinde 3 bin rakimli Mereto Dagi eteklerinde bulunan karla kapli köy okuluna kirtasiye ve gida yardimi gönderdi.

Aydin'dan Batman'a Ögretmen Ve Ögrencilerden Gönül Köprüsü
Aydin’in Söke ilçesinde görevli ögretmenler, ögrencileri ile kollari sivayarak Batman ile gönül köprüsü kurdu. Vefakâr ögretmen ve ögrenciler, düzenledikleri etkinlikle elde ettikleri gelirden hazirladiklari kolileri Sason ilçesine ulastirdi.

Sason ilçesinde görev yapan ögretmenlerden Alperen Muammer Temiz, Aydin Söke ilçesinden Sason’daki köy okuluna yardim ulastirabilmek için ögretmen, ögrenciler ve velilerin el ele vererek yardim etkinligi düzenledigini belirtti.

Temiz, “Biz, Sason’da görev yapan ögretmenler olarak sene basinda yürüttügümüz kampanyalarla köy okullarina yardim yapmaya çalisiyoruz. Yaptigimiz yardimlar çerçevesinde ögrencilere mont, kislik bot, kirtasiye malzemeleri ve spor malzemeleri verdik. Kirsaldaki ulasimi zor olan okullarda görev yapan ögretmenlerimizin isini kolaylastirmak, oradaki ögrencilerimizin ihtiyaçlarini gidermek, onlarin kalplerine dokunabilmek ve onlara daha iyi bir egitim imkâni saglamak için çaba sarf ediyoruz. Altidere köyü, ulasimi zor olan bir köyümüz. Bunun için yeterince destek göremeyen bir köy okulumuzdur. Aydin Söke’de bulunan Yeni Söke Okullari ile ortaklasa düzenledigimiz yardim etkinliginde elde edilen gelir ile kirtasiye malzemesi alinarak buradaki köy okuluna ulastirdik. Bu süreçte bizlere yardimci olan herkese tesekkür ediyoruz” dedi.



“Memleketin bir ucundan diger ucundaki okulumuza yardim geldi”

Yardimlara ögrencilerin çok sevindigini ifade eden Altidere okul müdürü Emre Balkes, “Bu yardimlar gerçekten sevindirdi. Okulumuz cografi açidan zor bir bölgede bulunuyor. Kis aylari boyunca kar sürekli bulunur. Okulumuzun bulundugu yere ulasim güçlükle yapilmakta. Biz, burada imkânlar dogrultusunda velilerimiz ile el ele vererek iyi bir egitim sunmaya çalisiyoruz” seklinde konustu.

Gönderilen yardimlari karla kapli köye ulastiran ögretmenler, okuldaki ögrencilere dagitti.

Kaynak: İHA