Milli Egitim Müdürü Tomar Açiklamasi 'Ilimizde Kütüphanesi Olmayan 27 Okul Kütüphaneye Kavustu'

Bayburt Il Milli Egitim Müdürü Ahmet Hakan Tomar, kentte kütüphanesi olmayan 27 okulun kütüphaneye kavustugunu belirterek ’Kütüphaneler Haftasi’ dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Milli Egitim Müdürü Tomar Açiklamasi 'Ilimizde Kütüphanesi Olmayan 27 Okul Kütüphaneye Kavustu'
Milli Egitim Müdürü Tomar, ’Kütüphaneler Haftasi’ dolayisiyla yayimladigi mesajda su ifadelere yer verdi:

“Halkimiza okuma aliskanligi kazandirmak, kitap sevgisini artirmak ve kütüphaneleri etkin bir sekilde kullanmak amaciyla ülkemizde her yil mart ayinin son haftasi "Kütüphaneler Haftasi" olarak kutlanmaktadir.

Günümüzde bilgiyi üreten ve kullanan toplumlar, bilimsel, siyasi, ekonomik ve sosyal anlamda gücü elinde tutan toplum olarak nitelendirilmektedir. "Bilgi Çagi" ve "Bilgi Toplumu’nda en önemli özellik, bilginin ve bilgili olmanin bir güç kaynagi olarak görülmesidir.

Bilgi Toplumu’nun insani; bilgiye nasil ulasabilecegini bilen, bilgiyi kullanan ve edindigi bilgiler araciligiyla ögrenme ve yasam arasinda iliskiler kurarak yeni bilgiler üretebilen insandir.

Biz de bunlarin farkinda olarak bakanligimizin "Kütüphanesiz Okul Kalmasin" projesi dahilinde ilimizde kütüphanesi olmayan 27 okula kütüphaneye kavustu. Yeni kazandirilan bu kütüphanelerle birlikte ilimizdeki toplam kütüphane sayisi 129’a çikarken kütüphanelerdeki kitap sayimiz da yaklasik 150 bine ulasti.

"Sifir Atik", israfin önlenmesini, kaynaklarin daha verimli kullanilmasini, olusan atigin miktarinin azaltilmasini, etkin toplama sisteminin kurulmasini, atiklarin geri dönüstürülmesini kapsayan atik önleme yaklasimi olarak tanimlanan bir hedeftir. Bu hedef dogrultusunda Bayburt Halk Egitim Merkezi bünyesinde Sifir Atik Kütüphanesini hayata geçirerek bu alanda diger okullarimiza örnek olacak bir projeyi hayata geçirdik. Hedefimiz her okulumuzu, okulumuzdaki her ögrencimizi hatta her velimizi kitapla bulusturmaktir.

Bu duygu ve düsüncelerle, basta kütüphane çalisanlarimiz olmak üzere herkesin Kütüphane Haftasi’ni kutluyor, saglik, afiyet ve mutluluklar diliyorum.”
Kaynak: İHA