Vali Arslantas, Burdur'da Kar Bilançosunu Açikladi

Burdur’da etkili olan kar yagisinin bilançosunu Vali Arslantas, GAMER’den açikladi. Kar ve yagmur yagisi nedeniyle 12 hayvanin telef oldugunu belirten Vali Arslantas, 3 evi su bastigini söyledi.

Vali Arslantas, Burdur'da Kar Bilançosunu Açikladi
Burdur’da etkili olan kar yagisi hayati olumsuz etkiledi. Kent merkezinin yani sira ilçelerde de hayat durma noktasina geldi. Kentin güneyinde yagmur yagisi nedeniyle sel olaylari yasanirken, kuzeyinde ise kar yagisi etkili oldu. Il Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) Vali Ali Arslantas ve kurum amirleri toplandi. GAMER’de gerçeklesen toplanti sonrasi il genelinde yasanan olaylari basin mensuplarina açiklayan Vali Arslantas, tüm kurumlarin teyakkuz halinde oldugunu söyledi.



Burdur’da kapali yol yok

Burdur’da kapali yol bulunmadigini belirten Vali Arslantas, “Isparta - Burdur yolu, Denizli - Yesilova yolu, Çavdir - Tefenni arasi, Burdur - Antalya yolu hem büyük araçlarin yolda makaslamasi sebebiyle ve güvenlik gerekçesiyle bir süreligine tir ve kamyon türü araçlarin geçisine izin vermedik. Su anda kapali bir yolumuz yok, ekiplerimiz sahadalar” dedi.

3 evi su basti, 12 hayvan telef oldu

Bilançoyu açiklayan Vali Arslantas, “Çeltikçi, Bucak ve Aglasun ilçelerinde yagis yagmur olarak devam ediyor. 3 köyümüzde, 3 evimizi su basti. Bucak ilçesi Saridere mevkiinde köy yolumuzda heyelan olustu. Yesilova ve Gölhisar ilçelerinde hayvan telef oldu. 7’si büyükbas olmak üzere 12 hayvan telef oldu. Arkadaslarimiz tespitlerini yapiyorlar. Su an itibariyle yagislardan olusacak olumsuzluklara müdahale edecek durumdayiz. Her sey kontrol altinda görünüyor” ifadelerini kullandi.

Yagislarin sabah saatlerine kadar süreceginin tahmin edildigini belirten Vali Arslantas, “Vatandaslarimizdan mecbur kalmadikça araçlariyla trafige çikmamalarini tavsiye ediyoruz. Devlet tüm birimleriyle isinin basinda. Duruma hakimiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA