CHP Heyeti Bayburt'ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) esnaf masasi 14 milletvekili ile Bayburt’ta biz dizi temaslarda bulundu.

CHP Heyeti Bayburt'ta
CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Malatya Milletvekili Veli Agbaba baskanligindaki esnaf masasinin dogu illerini ziyaret programi devam ediyor. Bekir Basevirgen, Ali Seker, Baha Ünlü, Mürsel Alban, Yüksel Mansur Kilinç, Neslihan Hancioglu Ayhan Barut, Orhan Saribal, Atila Sertel, Ulas Karasu, Aydin Özer, Abdurrahman Tutdere ve Polat Saroglu’ndan olusan esnaf masasi heyeti Bayburt’ta esnaf ve meslek odalari, sivil toplum kuruluslari(STK), ziraat odalari, Ticaret Odalarini ziyaret ederek, vatandaslarla bir araya geldi. Esnaf Masasi heyeti ilk olarak Bayburt Saray Bahçesi Meydaninda basin toplantisi gerçeklestirerek degerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Malatya Milletvekili Veli Agbaba, Bayburt’ta düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

“Iktidara geldigimiz gün çiftçi borç faizlerini silecegiz”

Agbaba, çiftçilerin sorunlarina deginerek, “Bu bölge tarimin ve hayvanciligin yogun oldugu bir bölge. Dün Erzurum’daydik, bugün Bayburt’tayiz. Bu iki ilde de yogun bir sekilde nüfus azaliyor, insanlar disariya göç ediyorsa, burada bir problem var demektir. Eger insanlar ekmeklerini atalarinin, babalarinin dogdugu bu topraklarda aramiyor Istanbul’da, Ankara’da asgari ücretle çalisarak ariyorsa burada bir problem var demektir. Tekrar bu topraklari üretime açacagiz. Buradan söyleyelim millet ittifaki olarak iktidara geldigimiz gün çiftçinin mazotundan vergiyi kaldiracagiz, çiftçimizin ziraat bankasina olan borçlarinin faizlerini silecegiz” dedi.

Çalisana verilen zamlarin yeterli olmadigi vurgusunda bulunan Agbaba, “Üretici enflasyonu üç hanelere çikarak yillik yüzde 105 artti. Bunun anlami önümüzdeki günlerde üretici fiyat endeksindeki artis, tüketici enflasyonuna yansimaya devam edecek. Ayrica bugün ve dün gelen zamlar ise bu enflasyona dâhil degil. Son benzin ve Motorin zamlari bu enflasyona dâhil degil. Gida da KDV indirimi olmasina ragmen enflasyonumuz yüzde 54,4 olmus durumda. Gida enflasyonunun yillik artisi yüzde 64,47 Gida enflasyonundaki artis, memura, memur emeklilerine ve emeklilere verilen zammin tam iki kati. Emeklilere, memurlarimiza ve asgari ücretlilere verilen zamlar, enflasyondaki artis ile yilin ikinci ayinda erimis durumda” dedi.

Agbaba’nin konusmasinin ardindan CHP Tarim Komisyonu Baskani, Bursa Milletvekili Orhan Saribal yaptigi konusmada su sekilde konustu: “Ülkemizde yasanilan yoksullugun temel nedeni üretimsizliktir. Bu Göç politikasidir. Tarlalarin el degistirme politikasidir. Üreten degil, ithal eden politikadir.1979 yilinda çikan zeytini koruma yasasini 7 defa delmek istediler. 1 Mart tarihinde bir kanunu bir gece operasyonuyla yönetmelikle delmek istediler. ‘Elektrik ihtiyacini karsilamak amaciyla kömür sahalari için zeytinlik alanlar kullanilabilir, binalar ve isletme tesisleri bu bölgede kurulabilir’ deniliyor. 500 yillik zeytin agaci bir yerden baska bir yere tasinir mi? Kanunu delerek zeytin alanlarini talan etmek istiyorlar. Buna razi degiliz. Müsaade etmeyecegiz. Zeytin insanimizin ekmegidir, baris agacidir. Zeytin yasamdir.” Gerçeklestirilen basin açiklamasinin ardindan Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasini ziyaret ederek, partilerin il baskanliklarina ziyarette bulunuldu. Daha sonrasinda esnaflari gezerek, vatandaslarin sorunlarini dinleyen heyet, Gümüshane ziyaretlerini gerçeklestirmek üzere Bayburt’tan ayrildi.
Kaynak: İHA