Vali Polat, Ögrencilerin Okuma Heyecanlarina Ortak Oldu

Yozgat Valisi Ziya Polat, Kütüphane Haftasi dolayisiyla düzenlenen etkinlikte okumayi ögrenen birinci sinif ögrencilerinin heyecanlarina ortak oldu.

Vali Polat, Ögrencilerin Okuma Heyecanlarina Ortak Oldu
Yozgat’ta 58. Kütüphane Haftasi nedeniyle “Ilk kitabim, ilk heyecanim, okumaya basliyorum” isimli program düzenlendi.

Il Halk Kütüphanesinde düzenlenen program saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasi ile basladi.

Programda konusan Yozgat Valisi Ziya Polat, ögrencilere anne ve babalariyla her aksam kitap okumalari tavsiyesinde bulundu. Kitap okumanin önemine deginen Polat, “Kütüphanelere ayri önem veriyoruz. Kütüphanelerin yasatilmasi çocuklarla olacak. Yakinda Yozgat’a yakisir bir kütüphane yapacagiz. Kütüphaneleri sosyal, kültürel faaliyetlerin oldugu yasam merkezlerine dönüstürecegiz” dedi.

Bu yil 58. Kütüphane Haftasi’nin ana temasinin "Kütüphanede hayat var” olarak belirlendigini belirten Il Halk Kütüphanesi Müdürü Salih Eren ise “Bu hafta münasebetiyle, çesitli faaliyetler düzenleyerek, ögrencilerimize, gençlerimize ve halkimiza kitaplarin ve kütüphanelerin önemini, kütüphaneciligin sorunlari ve bu sorunlarin nasil asilacagi konusunda bilgiler verdik” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan bir yilda en çok kitap okuyan ögrencilere çesitli hediyeler verildi.

Program Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi ögrencilerinin müzik dinletisi ile sona erdi.

Programa Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Yazici, Il Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi, Il Jandarma Alay Komutani Albay Halil Baser, Il Emniyet Müdürü Murat Esertürk daire müdürleri ve çok sayida ögrenci katildi.

Kaynak: İHA