Tatvan'da 'Diksiyon Egitimi Atölyesi' Kursu

Bitlis’in Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi ve Iletisim Uzmani Özkan Kizilkaya tarafindan düzenlenen “Diksiyon Egitimi Atölyesi”, yapilan uygulamali egitimin ardindan sona erdi.

Tatvan'da 'Diksiyon Egitimi Atölyesi' Kursu
Ilçeyi degerleri ile gelecege tasiyan Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, bir yandan da egitime katki saglayan hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor. Tatvan’da insanlarin güzel ve etkili konusmalari, daha iyi iletisim kurmalari amaciyla açilan ‘Diksiyon Egitimi Atölyesi’, 4 aylik teorik ve uygulamali egitimin ardinda sona erdi. Yogun talep üzerine açilan ‘Diksiyon Egitimi Atölyesi’ne ise ögrenci, ögretmen, imam ve ev hanimi gibi her kesimden 80 kursiyer katilim sagladi.

Kursa katilim saglayan kisilere Iletisim Uzmani Özkan Kizilkaya tarafindan diksiyon, beden dili ve hitabet egitimleri verildi.

4 aylik bir sürenin ardindan Tatvan Kültür Merkezinde toplanan kursiyerler, seçtikleri herhangi bir konu ile ilgili sunum yapip, siir ve türkü seslendirerek egitimlerini tamamladi.

Renkli görüntülerin olustugu egitimde kursiyerler doyasiya eglenerek bilgilendi. Etkinlik, hatira fotografinin ardindan sona erdi.

Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani ise insanlar arasinda daha iyi iletisim saglamak ve daha iyi diyalog kurabilmek için kursun faydali oldugunu ve gençlerin egitimine katki sunan bu tür etkinliklerin devam edecegini belirtti.



“Gençlerimiz gerçekten kendilerini ifade edebilsinler istiyoruz”

4 aylik diksiyon egitimini tamamladiklarini belirten Iletisim Uzmani Özkan Kizilkaya, “Kursiyer arkadaslarin ilk basladiklari gün ve sona geldikleri gündeki bütün tavir, davranislari, üsluplari, kendilerini ifade etme güzelliklerinin kiyafetlerine bile yansima hallerini gördüklerimizde bu egitimin ne kadar insan için gerekli oldugunun net bir kanitini görmüs olduk. Arkadaslarimizi ilk gün sahneye çiktiklarinda kendi isimlerini bile telaffuz ederken yasadiklari heyecanin belli bir noktadan sonra adindan ziyade bir siir okumasi, türkü seslendirmesi, bir sunumu sunum teknikleri dogrultusunda arz etmesi muazzam bir sekilde takdire sayandi. Gençlerimiz gerçekten kendilerini ifade edebilsinler istiyoruz. Biz onun yerine konusabilen birilerini degil, kendi yerine, kendi olabilen ve kendi adina konusabilen gençlere ihtiyaç duyuyoruz. Bu dogrultuda da olusabilecek bütün egitimlere katki sunmak ve bu dogrultuda üstümüze düsen bütün sorumluluklari da yerine getirmek istiyoruz” dedi.

Her meslekten insanlarin kursa katildigini söyleyen kursiyer Eda Erdogan ise “Diksiyon ve etkili iletisim kursunun sonuna gelmis bulunmaktayiz. Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri olarak Özkan Kizilkaya Hocamiz araciligi ile egitim aldik. Bugün de birçok arkadasimiz ile birlikte kursu bitirme adina sunum, siir ve sarki seslendirdik. Ögrenci, ögretmen, imamina kadar birçok meslekten kisiler bu kursa katildi.

Bundan dolayi birçok kisiyle tanismis olduk ve yeni arkadasliklar edinmis olduk. Bugün de kursun sonuna geldik. Güzel geçtigini düsünüyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA