Havalarin Isinmasiyla Birlikte Bayburtlular Kendini Disari Atti

Bayburt’ta havalarin isinmasiyla birlikte soguk hava yerini bahar havasina birakti. Günesi ve sicak havayi firsat bilen Bayburtlular günesin tadini çikardi.

Havalarin Isinmasiyla Birlikte Bayburtlular Kendini Disari Atti
Geçtigimiz haftalarda yogun kar yagisinin yasandigi ve dondurucu soguklarin kendini iyiden iyiye hissettirdigi Bayburt’ta yazdan kalma günler yasaniyor. Çay bahçelerini dolduran vatandaslar, günesli havanin keyfini çay içerek ve sohbet ederek çikariyorlar. Sinan Koçer isimli bir vatandas, "Baharin gelisini kutluyoruz" diyerek, "Dondurucu soguklar çok sükür bitti. Havalar mevsim normallerine döndü. Mart ayi karla kisla geldi bizi üsüttü ama mart ayinin bitimine sayili günler kala günes yüzünü gösterdi. Bizler de esimiz, dostumuzla birlikte günesli havanin tadini çay içerek çikariyoruz, baharin gelisini bu sekilde kutluyoruz" seklinde konustu.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü’nün meteorolojik degerlendirme raporuna göre, bölgede hava sicakliklari 7 ila 10 derece birden yükselecek. Sicakliklardaki yükselise bagli olarak kar erimeleri sebebiyle meydana gelebilecek heyelan, çig gibi afetlere karsi uyaran Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü’nün açiklamasinda su ifadeler yer aldi: "Hava sicakliklarinin yarindan(Sali günü) itibaren bölgemiz genelinde (Erzurum, Erzincan, Kars, Agri, Igdir, Ardahan ve Bayburt illeri) artmaya baslayarak, önümüzdeki hafta basina kadar hissedilir derecede (7 ila 10 derece) yükselmesi ve mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çikmasi bekleniyor. Sicakliklardaki yükselise bagli olarak yüksek kar örtüsünün oldugu yerlerde, kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan, çig riski ile su baskini gibi önem arz etmektedir. Vatandaslarimizin ve yetkililerin Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün yayinlayacagi güncel hava tahmin ve uyari raporlarini takip etmeleri önem arz etmektedir."
Kaynak: İHA