Sehit Kaymakam Safitürk Anisina Yamaç Parasütü Yapildi

MARDIN – Mardin’in Derik ilçesinde sehit edilen Muhammet Safitürk anisina Türkiye Yamaç Parasütü Hedef Sampiyonasi düzenlendi.

Sehit Kaymakam Safitürk Anisina Yamaç Parasütü Yapildi
Mardin’in Derik ilçesinde sehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anisina Türkiye Yamaç Parasütü Hedef Sampiyonasi festivali düzenlendi.

Hava Sporlari Federasyonu tarafindan yapilan festivalde Türkiye Yamaç Parasütü Hedef Sampiyonasi Derik ilçesinde 10 Kasim 2016’da makamina birakilan bombanin infilak ettirilmesi sonucu agir yaralanan ve kaldirildigi hastanede 1 gün sonra sehit olan Derik Kaymakami Muhammet Fatih Safitürk anisina yapildi. Festivale Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Spor ve Gençlik Il Müdürü Beytullah Birlik, Derik Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Evren Çakir, Ilçe Emniyet Müdürü Hasan Korkmaz, Ilçe Jandarma Komutani Mert Özbilek, Spor ve Gençlik Ilçe Müdürü Mustafa Dursun, kurum amirleri ve yüzlerce vatandas katildi.

Derik Kaymakamligi ve Belediyesi isbirligiyle düzenlenen sampiyona, ilçeye 4 kilometre uzaklikta bulunan Zeytinpinar Mahallesi’ndeki 350 rakimli Sehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Tepesinde gerçeklestirildi.

Hedef Sampiyonasina 19 ilden 6’si kadin 44 parasütçü yaristi.
Kaynak: İHA