Mart Ayinda Kar Festivali Coskusu

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafindan kampüs içerisindeki kayak tesisinde ‘Kar Fest’ adi altinda düzenlenen 1. Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Mart Ayinda Kar Festivali Coskusu
BEÜ, Türkiye’de bir ilk olarak kampüs içerisinde bulunan kayak tesisinde çesitli yarismalarin yapildigi ve renkli görüntülere sahne olan kar festivali düzenledi.

Sabah saatlerinde baslayan festival, ögrencilerin ve katilimcilarin halay çekmeleri ile devam ederek daha sonra kardan heykel, halat çekme, kizak ve naylon üzerinde kayma yarislariyla sürdü.

"Insallah ilerleyen yillarda geleneksel hale getirmeyi planliyoruz"

Birçok ögrencinin katildigi festivalde bir konusma yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas, ilerleyen senelerde bu festivali daha da genis sekilde yapmayi hedeflediklerini söyledi.

Elmastas, “Bu sene Bitlis çok bereketli oldu. Özellikle Mart ayinda daha önce görülmeyen bir yagisi oldu. Su anda 10 metreye yakin bir kar örtüsü var. Tabii kari bizler her zaman külfet olarak gördük, ancak biz bunu faydaya dönüstürmek istedik. Güzel bir festival yapip bunu eglenceye dönüstürmeye çalistik. Bugün de Mart ayinin en günesli gününe denk geldik. Festivalimiz devam ediyor. Birtakim yarismalarla ögrencilerimiz gönüllerince egleniyorlar. Kayak tesisimiz Türkiye’de bir ilk. Tesisimizde birtakim egitim faaliyetleri yapiliyor. Hem ögrencilerimize hem de Bitlisli vatandaslarimiza bu egitimlerimiz devam ediyor. Tabii bu festival de bir ilk, insallah ilerleyen yillarda geleneksel hale getirmeyi planliyoruz. Yani bundan sonra daha genis katilimlarla bunlari sürdürmeyi düsünüyoruz” dedi.



"Kari biraz kâra dönüstürmemiz lazim"

Bitlis Belediye Baskani Nesrullah Tanglay ise sadece Mart ayinda 4,5 metre kar yagdigini ve bu kari lehlerine çevirmek gerektigini belirtti.

Tanglay, “Bu yil Bitlis’e düsen kar 10 metre. Çok tuhaftir ki yillardir bunu görmemistik. Sadece Mart ayinda 4,5 metre kar düstü. Bundan dolayi bugün Mart’in 27’si, sanki Subat ayindayiz. Yerdeki kar kalinligi 2 metre civarindadir. Bu kari artik biraz daha kendi lehimize çevirmemiz lazim. Bu tarzda festivaller yapmamiz lazim. Kari biraz kâra dönüstürmemiz lazim. Genel olarak üniversitemiz, belediyemiz ve Bitlis Egitim ve Tanitma Vakfinin yapmis oldugu kar festivalleri çok güzel geçti” diye konustu.

Festivalde ayrica ögrenci ve diger katilimcilara mangalda köfte ve sucuk ekmek ikraminda bulunularak, düzenlenen yarislarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: İHA