Rize'de Cinayete Kurban Giden Yasli Adamin Cesedi Itirafçilarin Söyledigi Ikinci Yerde De Bulunamadi

Rize’de kendisinden 171 gündür haber alinamayan ve televizyon programi sonrasinda cinayete kurban gittigi ortaya çikan yasli adamin gömüldügü yerle ilgili itirafçilarin söyledigi ikinci yerde de ceset bulunamadi.

Rize'de Cinayete Kurban Giden Yasli Adamin Cesedi Itirafçilarin Söyledigi Ikinci Yerde De Bulunamadi


Rize’de geçtigimiz yil 6 Ekim’de kizi Fatma Bekar’in Pazar ilçesindeki evinden çikan ve bir daha kendisinden haber alinamayan Dursun Zehir’in (75) kayip olayinda Yasin S. isimli itirafçinin ifadeleri üzerine Kiz Kalesi’nin yan kismindaki kayalik bölgede is makinesi ile arama çalismasi yapilmis, ancak bir bulguya rastlanamamisti. Sonrasinda Yasin S.’nin itirafinin ardindan çalismak için gittigi Artvin’de gözaltina alinarak Rize’ye getirilen Enes G., Dursun Zehir’in torunu Kerem Bekar ve S.Y. isimli süpheliler de gözaltina alindi. Itirafçi Yasin S., son olarak cesetle ilgili ilk söyledigi yerin 100 metre gerisinde yeni bir yer bilgisi vermesi üzerine Deniz Feneri’nin çevresinde ceset aramalari yogunlastirildi. Rize Il Emniyet Müdürlügüne bagli dalgiç polisler ile denizde, kadavra köpegi ile kayalikta arama çalismasi baslatildi. Yaklasik 3 saat süren aramalarin neticesinde söylenen ikinci yerde de bir ceset bulgusuna rastlanilamadi.

Öte yandan polis ekipleri ailesi ile birlikte televizyon programini katilan Kerem Bekar’in söz konusu arama yapilan bölgeye isaret ederek "Dedem buradan ayagi kayip denize düsmüs olabilir" ifadelerini kullanmisti. Söz konusu 4 sahsin Pazar Adliyesi’ndeki savcilik sorgularinin sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA