Jandarma Genel Komutanligi KADES'i Üniversiteye Tanitti

Batman Üniveristesi ile Il Jandarma Komutanliginin ortak egitim faaliyetleri ile jandarma personelleri tarafindan stand açilarak Kadin Destek Uygulamasi (KADES) hakkinda bilgilendirme yapildi.

Jandarma Genel Komutanligi KADES'i Üniversiteye Tanitti
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu önünde kurulan standi üniversite Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, YÖKAK Baskani Prof. Dr. Muhsin Kar, Vali Yardimcisi Ibrahim Günes, Sason Kaymakami Murat Mete, Hasankeyf Kaymakami Senol Öztürk, Il Emniyet Müdürü Köroglu Kiraç, DIKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Alanli, Haci Bayram Veli Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Sahin ve çok sayida vatandas ziyaret etti.

KADES uygulamasi ile ilgili olarak jandarma personellerinden bilgi alan ögrenciler, kadina yönelik siddeti durdurmak için alinan tedbirler hakkinda bilgilendirildi. Sorunun çözümüne katki saglamasi için KADES uygulamasini yayginlastirmak adina bu bilgilendirmeleri yapmaya devam edeceklerini belirten jandarma personeli, bu konuda farkindaliklarin artmaya basladigini kaydetti.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, aile içi ve kadina yönelik siddetin karsisinda olduklarini belirterek tüm siddet türlerini durdurmak adina düzenlenen faaliyetlere destek vereceklerini kaydetti.

Bu konuda gençlerin bilgilendirilmesi gerektiginin önemine vurgu yapan Rektör Demir, toplumsal hassasiyetlerimiz ile bireysel farkindaliklarin olusmasina destek veren herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA