Turistler Kis Mevsimine Aldiris Etmeden Mardin'e Akin Ediyor

Havalarin soguk olmasina aldiris etmeyen yerli ve yabanci ziyaretçiler Mardin’i gezmeye geliyor.

Turistler Kis Mevsimine Aldiris Etmeden Mardin'e Akin Ediyor
Bu yil bahar aylari Mardin’de kis mevsimini aratmiyor. Tarih, kültür ve inanç mozaigi olan Mardin soguk havalarda da ziyaretçi akinina ugruyor. Kasimiye, Zinciriye medreseleri ve Ulu Cami gibi birçok tarihi yapi gelen turistlerle dolup tasiyor. Adana’dan grup olarak geldiklerini belirten Dr. Leyla Saglamtimur, ”Biz Mardin’i çok merak ediyorduk. Daha önce gelen arkadaslarimiz mutlaka görmemiz gereken bir yer oldugunu söyledi.

Medeniyetler sehri ve kültürlerin bulustugu bir sehir dediler. Onun üzerine bizde organizasyonumuzu yaptik. Kara kis demeden geldik. Su anda eski Mardin’i geziyoruz. Her taraf çok güzel tarihi tas binalar ve tarihin korunmasi çok güzel bir sey. Ayni zamanda bakimli ve düzenli bir sehir. Yaslilar haftasi dolayisiyla yapmis oldugumuz bu gezide biraz yorulduk. Merdivenleriniz bizi çok yordu. Onun disinda her sey çok güzel. Kasimiye ve Zinciriye medreselerini, Kirklar ve Protestan kiliselerini gördük. Su anda Ulu Cami’deyiz. Ulu Cami’de de özellikle dualarimizi etmek istedik. Onun için buradayiz” dedi.



“Mardin bir dünya sehri”

Ramazan ayi öncesinde burayi ziyaret etmek istediklerini belirten Hayirli Akça, ”Buranin çok güzel bir kültür sehri oldugunu gördük. En önemlisi Zinciriye Medresesi’ni çok begendik. Burada astronominin, robotlarin ilk kez El-Cezeri tarafindan tasarlandigini gördük. Mardin bir dünya sehri. Zaten bütün dünyadaki sehirler hep gizli olan ve ulasilamayan yerlerde. Ulasilamayan her sey çok güzeldir. Mardin’de bunun gibi ulasilamayan bir sehir. Zor çikilan zor gezilen bir sehir. Bu anlamda çok orijinal ve degisik bulduk. Insanlari çok güzel ve sicak. Arkadaslarimiz kahve içmeye gitmisler fevkalade ikramlarda bulunmuslar. Gönlü de cömert insanlar, dolayisiyla sevdik buralari" diye konustu.

Kaynak: İHA