Soguktan Etkilenen Leyleklere Belediye Ve Veteriner Kontrolü

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde, leylekler Sindirgi Belediyesi tarafindan takip ediliyor.

Soguktan Etkilenen Leyleklere Belediye Ve Veteriner Kontrolü
Sindirgi Kocakonak Mahallesi panayir yerinde Sindirgi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekiplerince yapilan incelemede Leyleklerin soguktan etkilenmesine karsin belirli bir süre uçamadiklari tespit edildi.

Yetkililer Balikesir Üniversitesi veterinerlik fakültesi ile görüstü ve leyleklerin mevcut durumda uçup uçamadiklarinin kontrolü istendi. Ekiplerce yapilan inceleme sonucunda leyleklerin her hangi bir zarar görmedigi tarlalarda ve bölgede ki bataklik olan yerde yemek ihtiyaçlarini karsiladiklari gözlemlendi. Soguktan etkilenen leyleklerin yapilan inceleme de bütün leyleklerin uçabildigi görüldü.

Leyleklere zarar gelmemesi adina mahalle sakinleri ve belediye ekiplerince takibin sürdürülecegi belirtildi.

Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas “Dogal sehrimizin simgesi leyleklerimiz Sindirgi’miza geldiler. Tabi ki Sindirgi göç yolunda olan bir yer. Dogal sehrin en narin en kibar ve çabuk ölebilme ihtimali yüksek olan bir hayvani leylek. Bundan dolayi da insan yasamina en uygun alan Sindirgi oldugunu düsünüyoruz. Leylek bir sehrin belediye binasinin üzerinde yasiyorsa, çok rahat burada insanlarda yasayabilir. Bizler bu göç yolu üzerinde oldugumuzdan kaynaklanan sebeple geçen yil kurban bayraminda dahi elektrik hatlari üzerine konan leylekler ölmesin diye elektrikleri kesen bir ilçeyiz. Onlari koruyabilmek için belediye binasinin projesinde leylek yuvasini da insa eden bir belediye oldugumuzdan dolayi onlara sahip çikiyoruz. Tabi kis bu yil vardi, yoktu, gitti geldi. Bir düzensizlik yasandi. Su an itibari ile ilçemize geldiler ama biraz kiragi düstü, soguk oldugundan dolayi donma tehlikesi üzerine onlara hemen veteriner hekimlerimiz müdahale ettiler. Çok sükür herhangi bir sikintilari yok. Su anda yine uçmaya basladilar. Dogal sehrin semalarinda sehrimize güzellik katmaya devam ediyorlar. Sindirgi leyleklerle güzel” dedi.

Yetkililerden Arda Dagdeviren de yaptigi açiklamada, “Sindirginin simgesi olan leyleklerimizin duyarli vatandaslarimizin ihbari üzerine gelmis oldugumuz Kocakonak bölgesinde leyleklerimizi bulduk kontrollerini yaptik. Leyleklerimizde hiçbir problem yok. Sürekli olarak leyleklerimiz kontrol altindadir” dedi.

Kaynak: İHA