Selendili Üreticilere Hünnap Fidani Dagitildi

Selendi Orman Isletme Sefligi, 21 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi dolayisiyla, birçok hastaliga sifa oldugu için "ölümsüzlük meyvesi" olarak bilinen hünnabin meyvesinin Selendi’de üretiminin arttirilmasi amaciyla Selendi Orman Isletme Sefligi tarafindan vatandaslara hünnap fidanlari ücretsiz dagitildi.

Selendili Üreticilere Hünnap Fidani Dagitildi
Demirci yöresinde yetistirilerek adindan saglik açisindan söz ettiren antioksidan ve C vitamini kaynagi olan hünnap meyvesi, bundan sonraki yillarda Selendi’de de üretimi yapilacak. Demirci Orman Isletme Müdürlügüne bagli Selendi Ilçe Orman Isletme Sefligi tarafindan ücretsiz olarak naylon poset içerisinde tüplü olarak dagitilan hünnap fidanlarina vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Yaklasik 3 bin fidan kisa süre içerisinde Ilçe Kaymakami Ali Yildirim, Demirci Orman Isletme Müdürü Tayfun Dogan, Belediye Baskan Yardimcisi Askin Akkoç, Selendi Orman Isletme Sefi Gökhan Buran ve Durhasan Orman Isletme Sefi Sait Akgün’ün katilimiyla dagitimi yapildi.

Demirci Orman Isletme Müdürü Tayfun Dogan, "Hünnap, yüksek lifli olmasi ve düsük kalorili yapiya sahip olmasi hünnabi lezzetli ve saglikli bir atistirmaliktir haline getirmistir. Birçok faydasi bulunan ve sifa kaynagi olan hünnap insallah Selendi’de vatandaslarimizin önümüzdeki yillarda ekonomisine katki saglar." dedi.

Selendi Kaymakami Ali Yildirim ise sifa kaynagi olan hünnabin Selendi’nin gelismesine ve ekonomisine katki olabilecegini söyledi.

Kaynak: İHA