Milletvekili Tutdere Açiklamasi 'Gerger-Narince Yolu Yillardir Bitmeyen Çile'

TBMM Baskanlik Divani Üyesi ve CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Gerger-Narince Yoluyla ilgili açiklamalarda bulundu.

Milletvekili Tutdere Açiklamasi 'Gerger-Narince Yolu Yillardir Bitmeyen Çile'
Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yatirim programinda ödenek aktarilmadigini, Gerger yoluna gereken ödenegin ayrilmasi, yol yapim çalismalarina bir an evvel baslanmasi ve Gergerlilerin hakkinin teslim edilmesi için TBMM Genel Kurulu’ndan iktidara çagrida bulundu.

Gerger’in yol sorununun 20 yildir devam ettiginin altini çizerek bu önemli sorunu yilladir söylenmesine ragmen gereken adimlarin bir türlü atilmadigini ifade eden Milletvekili Tutdere, “Gerger ilçemizin yol sorunu 20 yildir çözülmedi. Bu kutsal çati altinda ve her platformda defalarca söylememize ragmen bu konuda iktidar üzerine düseni yapmadi. Gerger yolu konusunda iktidar bir ileri iki geri yapmaya, halki oyalamaya, isi zamana yaymaya devam ediyor. 26 Kasim 2020 tarihinde ihalesi yapilan, 27 Temmuz 2021 tarihinde sözlesmesi imzalanan yol yapim isine iliskin tüm hukuksal süreçler tamamlanmis olmasina ragmen yol yapimina bugüne kadar baslanmadi” ifadelerini kullandi.

TBMM Genel Kurulu’nda yaptigi konusmasinda Gerger- Narince yolunun yapimi için Cumhurbaskanligi ile Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’na seslenen Milletvekili Tutdere, gerekli ödeneklerin aktarilarak yolun yapimina bir an önce baslanmasi için çagrida bulundu.
Kaynak: İHA