Köy Okullarindaki Kiz Ögrencilere Ücretsiz Kuaför Hizmeti

Batman’in Sason ilçesinde Halk Egitim Müdürlügü bünyesinde açilan kuaförlük kursundan egitim gören kursiyerler, egitmenleriyle birlikte köy köy dolasarak kiz ögrencilere ücretsiz kuaförlük hizmeti sunuyor.

Köy Okullarindaki Kiz Ögrencilere Ücretsiz Kuaför Hizmeti
Sason’da dezavantajli kiz ögrencilere ücretsiz kuaförlük hizmeti sunan kuaförlük kurs ögretmeni ve kursiyerler, kar kis demeden köy köy dolasarak okullarda egitim gören kiz ögrencilerinin saç kesimi ve saç bakimlarini ücretsiz yapiyor.

Kar kis dinlemeden okul okul gezerek ögrencilere kuaförlük hizmeti sunduklarini belirten kurs ögretmeni Nurcan Yavuz, “Halk Egitim Müdürlügü bünyesinde açilan kuaförlük kursundan geliyoruz. Amacimiz ögrencilere saç bakim hizmeti sunmaktir. Okullardan gelen talep dogrultusunda simdiye kadar 125 ögrenciye saç kesim hizmeti verdik. Kursiyerler im ile birlikte kar kis demeden okul okul gezerek hizmet veriyoruz. Ögrencilerin mutlu oldugunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Köy okullarinda kuaföre erisim imkani olmayan ögrencilerimizin ayagina biz gidiyoruz. Onlari mutlu görünce bizlerde mutlu oluyoruz” dedi.



“Ilk defa bir kuaförde saçimi yaptiriyorum”

Ilk defa bir kuaförde saçlarini yaptirdigini ifade eden Yücebag IMKB ortaokulu ögrencisi Emine Basaran, Sason ilçe merkezine ulasmalarinin çok uzak oldugu için kuaföre gitme imkani bulamadiklarini ve ilk defa profesyonel olarak saçlarini yaptigi için çok mutlu oldugunu kaydetti.

Ögrencilerden Emine Özdemir’de halk egitimden gelen kursiyerlerin saçlarini çok güzel yaptiklarini söyledi.



Kuaför kursiyerlerinden Menice Karabulut da, gördükleri egitimi pratige dökmek, çocuklarin saç kesim ve bakimini yapmak için okulla geldiklerini kaydetti.

Karabulut, çocuklari mutlu etmek kendilerini de çok mutlu ettigini dile getirdi.

Ögrencilerden Seher Acar ise kendisinin ve arkadaslarinin saçlari yapildigini, herkesin saç modellerinden çok memnun kaldigini aktarirken, herkese çok tesekkür ettigini ifade etti.

Kaynak: İHA