Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Türkiye Hayat Pahaliliginin Sonunu Da Kisa Sürede Asacaktir'

Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan, günü birlik sikintilarin kimseyi aldatmamasi gerektigini belirterek, Türkiye güçlü alt yapisi sayesinde nasil salginin üstesinden geldiyse, küresel enerji ve emtia fiyatlarindaki artisin etkisi ile yasadigi hayat pahaliliginin sonunu da kisa sürede asacaktir. Günü birlik veya dönemsel sikintilar kimseyi aldatmasin." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Türkiye Hayat Pahaliliginin Sonunu Da Kisa Sürede Asacaktir'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Tokat’ta yapimi tamamlanan Tokat Havalimani ve yapimi tamamlanan diger projelerin toplu açilis törenine katildi.

Erdogan açilis töreni öncesi Cumhuriyet Meydani’nda toplanan binlerce kisilik kalabaliga seslendi. Erdogan konusmasina geçtigimiz yil bugün vefat eden Muhsin Yazicioglu’nu anarak basladi.

Erdogan, 13 yil önce bugün yine Tokat’ta gerçeklestirdigi miting sirasinda haberi aldigini hatirlatarak, “13 Yil önce yine bir 25 Mart günü Tokat’ta mitingimizi yaparken vefat haberini aldigimiz Muhsin Yazicioglu kardesimizi rahmetle yad ediyoruz. Muhsin kardesimizin dava ve siyaset yolculugunu her adiminin, kendinin ‘düz yasayacagiz, dik duracagiz, dogru gidecegiz’ sözüne uygun sekilde geçmistir. Ülkemiz siyaseti son dönemlerinde, kimlerin nereye savruldugunu gördükçe rahmetli Muhsin kardesimin onurlu ve dik durusunu hatirliyorum. Bir kez daha kendisine Allahtan rahmet yakinlarina, sevenlerine ve tüm milletimize bassagligi diliyorum.” dedi.



Çanakkale’de sifayi kapti

Küçük bir saglik problemi bulundugunu belirten Erdogan, “18 Mart Köprüsü’nün açilisi çok siddetli bir rüzgar altindaydi, sifayi bulduk. Henüz tam atlatamadim ama yeter ki bu açilislari yaparken sifayi kapalim. Çünkü sizlerle bu gönül birlikteligi, bu sifa inaniyorum ki dualarinizla bizleri çok daha ilerilere tasiyacaktir.” dedi.



Seçim tarihinde degisiklik yok

Erdogan konusmasinda seçimlere 15 ay kaldigini ifade edip seçimlerin zamaninda yapilacagini yineledi. Erdogan, “Surada ne kaldi 15 ay. 15 ayda kapi kapi dolasmaya var miyiz? Üst kademe kapi kapi dolasmaya var miyiz? Kadin kollari kapi kapi dolasmaya var miyiz? Gençler kapi kapi dolasmaya var miyiz? Haziran 2023’te ben inaniyorum ki karsimdaki bu muhtesem tablo yeni bir destan yazacaktir. Zaten su anda yazdiniz.” dedi.



“Türk milleti büyüktür”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan konusmasinda Türkiye’nin büyük bir ülke ve güçlü bir millet oldugunu hatirlatip, “Tokat’in kadim tarihinin bize verdigi mesaj çok nettir. Nedir o? Türkiye Büyük bir ülkedir. Dünya’da pek az bir halka nasip olan binlerce yillik devlet gelenegine sahip bir milletiz. Türk milleti büyük bir millettir. En zayif ve en sikintili döneminde yedi düvelin en modern savas araçlari ile yüklendigi Çanakkale’yi denizi ve karasi ile düsmanlarina mezar eden bir milletiz. Iste o Çanakkale’de dünyanin bir numarali asma köprüsünü yaptik mi? Geçen hafta ayni gün. Cuma günü on binlerle beraber bu köprünün açilisini yaptik mi? Fiyati ne biliyor musunuz 2.5 milyar Euro. Muhalefet konusuyor. Muhalefete davet yaptik. Sizde gelin beraber çalim. Bay Kemal gelmedi. Yanindakiler gelmedi. Ya gelin be, bu heyecani birlikte paylasalim, gelmediler. Ama biz milletimiz ile beraber açtik.” dedi.



Ekonomi de basari hanesine yazilacak

Erdogan diger alanlarda oldugu gibi ekonomide elde edilecek basari hanesine yazilacagini vurgulayarak, “Verdigimiz her mücadelede, attigimiz her adimda hem milletimizin destegini yanimizda hissettik. Hem de bize tevdi edilen sorumlulugu hakki ile yerine getirmeye çalistik. Gerektiginde milli iradeyi hiçe sayan vesayetçilere, gerektiginde sokaklari karistirmaya çalisan çapulculara, gerektiginde vatan topraklarina göz diken terör örgütlerine, gerektiginde sinirlarimiza dayanan o sinsi alçaklara, gerektiginde silahlara sarilan darbecilere meydan okurken önce Allah’in yardimina, ardindan milletimizin destegiyle güçlendik. Bir süredir de ayni mücadeleyi ekonomide sürdürüyoruz. Nasil mücadelemizi basari ile sonuçlandirdiysak insallah bu alani da ülkemizin ve milletimizin basari hanesine yazacagiz. Her degisim gibi her devrim gibi bu sürecinde sancilarini yasiyor, bedelini evvela Allah ödüyoruz. Ama insallah tüm bu fedakarliklarimiza degecek müreffeh bir gelecek bizi bekliyor.” dedi.



“Günü birlik sikintilar kimseyi aldatmasin”

Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan, günü birlik sikintilarin kimseyi aldatmamasi gerektigini ifade edip, “Türkiye güçlü alt yapisi sayesinde nasil salginin üstesinden geldiyse, küresel enerji ve emtia fiyatlarindaki artisin etkisi ile yasadigi hayat pahaliliginin sonunu da kisa sürede asacaktir. Günü birlik veya dönemsel sikintilar kimseyi aldatmasin. Türkiye’nin gücünün büyüklügünü bölgemizde ve dünyada herkes görüyor. Dün güneyimizde bugün ise kuzeyimizde yasanan güvenlik krizleri, insani trajediler, kirli oyunlar, hepimiz için birer ibret vesikasidir. Hiç süpheniz olmasin ki Türkiye’yi de bu duruma düsürmek için çok ugrastilar. Her yolu denediler. Her araci kullandilar. Her sinsiligi yaptilar. Hamdolsun bu badirelerin hepsinden siyirilarak bu günlere geldik. Ekonomide yasana çalkantilar sadece Türkiye’de degil ,tüm dünyada. Avrupa basta olmak üzere dünyanin her yerinde çok daha fazlasi ile ayni sikintilar yasaniyor. Bizim farkimiz, biz bu süreci firsata dönüstürdük. Bizim milletimiz en son asgari ücrette yaptigimiz zamla tarihin en yüksek zammini yapti. Iste bunun için diyorum ki 2023 çok önemli. Eger Türkiye Cumhuriyetin kurulusunun 100. Yili olan 2023’ü, birligine, beraberligine, kardesligine sahip çikarak atlatirsa Allah’in izni ile ekonomi dahil hiçbir alanda kimse bizi tutamaz.“ seklinde konustu.

Erdogan ve beraberindekiler konusmanin ardindan birlikte açilis kurdelesini kesti.
Kaynak: İHA