Çatisan Düsen Kar Kütlesi 3 Araci Kullanilamaz Hale Getirdi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 7 katli bir binanin çatisindan düsen kar kütleleri park halindeki 3 araci kullanilamaz hale getirdi. Olay aninda bölgede kimsenin bulunmamasi olasi faciayi engelledi.

Çatisan Düsen Kar Kütlesi 3 Araci Kullanilamaz Hale Getirdi
Edinilen bilgiye göre, Saray Mahallesi’nde 7 katli bir binanin çatisindan tonlarca agirligindaki kar kütlesi, bina önünde park halindeki araçlarin üzerine düstü. Olay aninda bölge kimsenin olmamasi olasi bir facianin önüne geçerken, 3 araçta maddi hasar meydana geldi.

Yasanan olay sonrasi olay yerinde güvenlik önlemi alan ekipler kar altinda birilerinin kalmis olma ihtimaline karsi kontrol gerçeklestirdi. AFAD, AKUT ve itfaiye ekiplerinin de görev aldigi arama faaliyetinde kar altinda kalan kimsenin olmadigi tespit edildi. Çatilardan düsen karlar sebebiyle kapanan sokak ise daha sonra ekipler tarafindan açildi.

Saray Mahallesi Muhtari Irfan Urut, "Iki gündür çatilarda biriken karlar için belediye tarafindan anonslar geçiliyor. Maalesef ki bina sahipleri ve insanlar bu konuda çok duyarsiz. Bu dikkatsizlikten dolayi maalesef ki bu aksam gördügünüz üzere araçlar pert oldu. Bina sahipleri bu çati sorununa bir çare bulmasi gerekiyor" dedi.

AKUT Dernegi Bitlis Temsilcisi Fevzi Epözdemir ise, "Bu aralar çatilarda biriken kardan dolayi ve havalarin yumusamasindan dolayi böyle vakalarla siklikla karsilastik. Görgü taniklariyla konustuk. Karin altinda insan var mi yok mu diye. Ciddi kar kütleleri var, bir görgü taniginin vermis oldugu ifade bir kisinin olduguydu. Muhtemelen öyle bir sey yoktur ama biz her ihtimale karsi gereken çalismalari gerçeklestirdik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA