Bitlis'te 400 Yatakli Hastane Binasi Kara Gömüldü

Son yillarin en fazla kar yagisini alan Bitlis’te 400 yatakli hastane binasi adeta kara gömülürken, kar altinda kalan bazi giris kapilari ise geçici olarak kapatildi.

Bitlis'te 400 Yatakli Hastane Binasi Kara Gömüldü
Meteorolojik verilere göre bu yilki kis mevsiminde 10 metreye yakin kar alan Bitlis’te nisan ayina sayili günler kalmasina ragmen kar yagisi hala devam ediyor. Geceli gündüzlü devam eden karla mücadeleye ragmen birçok köy yolunun kapali oldugu kentte birçok ev ve araç kar yiginlari altinda kayboldu. Kentte kar yagisinin en yogun oldugu yerlerin basinda ise Tatvan-Bitlis arasinda yer alan Rahva bölgesi geliyor. Bölgede bulunan 400 yatakli Tatvan Devlet Hastanesi de yogun kar yagisindan nasibini aldi. Yer yer 10-15 metreyi bulan karda hastane binasinin ilk iki kati adeta kara gömüldü. Yagan kara ek olarak çatidan düsen karlarin da üzerine eklenmesiyle birlikte kara gömülen hastane binasinin kar altinda kalan bazi giris kapilari geçici olarak kapatildi. Hastaneye gelen hastalar ise gördükleri manzara karsisinda saskina döndü. Araçlar tüneli animsatan yollardan geçerek hastaneye ulasabildi.

Bu yil mart ayinin çok çetin geçtigini söyleyen Ferit Olcay, “Su an Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi’nin önündeyiz. Çok kar yagmis. Elimizde çorbamiz ile hastane önünde bekliyoruz. Gidecek bir yerimiz olmadigi için karla ugrasiyoruz. Çatilardan gelen karlara dikkat etmemiz gerekiyor. Yollar tünel gibi olmus. Bu sene mart ayi çok çetin geçti. Hiç böyle bir mart ayi görmemistim. 40 yasindayim, ilk defa böyle bir mart ayi gördüm. Mart ayinda nereden baksak 5 metre kar yagdi. Ocak ayinda bu kadar kar yagmamisti. Mart ayina ‘dert ayi’ derler, hakikaten öyle oldu ve bizi bitirdi” diye konustu.

10 yilda bir bu kadar karin yagdigini söyleyen Mazlum Aysal ise, “Hayatimda ilk defa böyle bir kar gördüm. Duyduklarima göre bu kadar karin yagmasi 10 yilda bir oluyormus” seklinde konustu.

Kaynak: İHA