32 Yildir Yaptigi Maketlerle Ahlat'in Tanitimina Katki Sunuyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 32 yildir ahsap maket ustaligi yapan Muzaffer Pirhasanoglu, yapmis oldugu kümbet maketleriyle ilçenin tanitima büyük katki sunuyor.

32 Yildir Yaptigi Maketlerle Ahlat'in Tanitimina Katki Sunuyor
Ilk baslarda hobi olarak basladigi isi meslek haline dönüstüren Pirhasanoglu, ilçe merkezindeki atölyesinde çesitli agaçlarla hem Ahlat’taki hem de bölgedeki çesitli tarihi yapilarin maketini hazirliyor. Ilçede bulunan 14 adet kümbetin maketini seri halinde de yapan Pirhasanoglu, maket kümbetlerin tanitim noktasinda son derece etkili oldugunu söyledi.



Konuyla ilgili gazetecilere açiklama yapan Pirhasanoglu, ilçede ve bölgedeki tarihi yapilarin maketlerini farkli boyutlarda yaptigini belirterek, "Yaklasik 32 yildir kümbet maketleriyle ugrasiyorum. Ilk zamanlarda bir ugras olarak yaptigim kümbet maketlerini zamanla is yeri açarak daha genis kitlelere ulastirmaya basladim. Ahlat’ta toprak üstünde bulunan 14 adet kümbetin hepsinin seri halinde maketini yapiyorum. Bu maketleri genel agirlikta sivil toplum kuruluslari ve resmi kurumlar talep ediyor. Bu yaptigim maketlerle ilçemizin tanitimi noktasinda aslinda bir kültür elçiligi yapiyorum. Ahlat’in tanitimina kümbet maketleri güzel bir katki sunuyor. Maketlerin yapiminda yöremizde yetisen ceviz agacini agirlikta kullaniyorum. Kümbet maketlerinin agirlikta olarak Ahlat’in sembolü olarak tanimlanan Emir Bayindir Kümbeti en çok talep edilen maketlerin basinda yer aliyor” dedi.

Kaynak: İHA