Kirikkale'de Beethoven Gecesi Düzenlendi

Kirikkale’de dünyaca ünlü besteci Ludwig van Beethoven’in eserlerinin seslendirildigi Beethoven gecesine sanatseverler yogun ilgi gösterdi.

Kirikkale'de Beethoven Gecesi Düzenlendi
Kirikkale Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Güzel Sanatlar Lisesi ögretmen ve ögrencileri tarafindan Beethoven’in hayati anlatildi. Ögrenciler, sanatçinin bazi eserlerini seslendirildi. Beethoven gecesine yogun ilgi gösteren sanatseverler, ögretmen ve ögrencileri ayakta alkisladi.

Vali Bülent Tekbiyikoglu, Güzel Sanatlar Lisesi ögretmen ve ögrencilerinin çok kabiliyetli oldugunu ifade ederek, "Bizim bahçemiz çok güzel. Ama baskasinin bahçesinde de güzellikler var. Biz istedik ki baskasinin bahçesindeki güzel çiçekleri de sizinle bulusturmayi. Umarim keyif aldiniz. Bundan sonra da Güzel Sanatlar Lisemiz zaman zaman sizlere sunumlari olacak" dedi.

Beethoven’u canlandiran beden egitimi ögretmeni Selim Dogan, "Özellikle Iç Anadolu’nun bulundugu bir ilde bati sairlerinin müzikçilerinin tanitimiyla ilgili bir nebzede katkida bulunduysak ne mutlu bize. Güzel Sanatlar Lisesi Kirikkale’de, yaptigi islerle hem müzik hem resim ve sanatta ortaya koydugu eserler her zaman çok verimli ve yüksek olmustur. Özellikle fedakar ögretmenlerimiz ve ögrencilerimizin okul idaremizin bizim bu çalismalarimiza destek olmalari, bu programi da hazirlarken Kirikkale Valimizin, Milli Egitim Müdürümüzün sube müdürlerimizin çok ciddi destek ve katkilari oldu" diye konustu.

Vali Tekbiyikoglu, ev kadinlari tarafindan hazirlanan fotograf sergisinin açilisini gerçeklestirdi. Sergiyi gezen Tekbiyikoglu, ilgili kurum müdürlerinden bilgi aldi.

Etkinlige; Delice Kaymakami Burak Akköz, Karakeçili Kaymakami Mehmet Nuri Demir, Keskin Kaymakami Tunahan Çil, Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, kurum müdürleri ve sanatseverler katildi.

Kaynak: İHA