Güzelbag Yangin Bölgesinde 3 Bin 800 Fidan Toprakla Bulustu

21-26 Mart Orman Haftasi etkinlikleri kapsaminda Alanya Kaymakamligi, Alanya Belediyesi ve Alanya Orman Isletmesi’nin ortak düzenledigi fidan dikim etkinligi geçen yil çikan yanginlarda zarar gören Güzelbag’da gerçeklestirildi. Etkinlikte 3 bin 800 fidan toprakla bulustu.

Güzelbag Yangin Bölgesinde 3 Bin 800 Fidan Toprakla Bulustu


21-26 Mart Orman Haftasi kapsaminda Alanya Kaymakamligi, Alanya Belediyesi ve Alanya Orman Isletmesi’nin ortak düzenledigi fidan dikim etkinligi yapildi. Geçen yil Güzelbag’da çikan yangindan etkilenen bölgede yapilan etkinliklere Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Baskan Yardimcisi Ali Yenialp, Alanya Orman Isletme Müdürü Yücel Sönmez ve Alanya Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar ile çok sayida çocuk katildi.

Çocuklara agaç ve orman sevgisini asilamak, ormanlarin önemine dikkat çekmek için yapilan etkinlikte 30 dekarlik alanda degisik türden 3 bin 800 fidan ekildi. Oldukça genis bir alanda agaçlandirma çalismasi yapan ve fidanlari ekerek can suyu veren çocuklar hem eglendiler hem de ögrendiler. Etkinlik sonunda çocuklara Alanya Belediyesi tarafindan hazirlanan hediyeler verildi.

Kaynak: İHA