Burdur'a Yeni Nefes Kaynaklari Için Çalisildi

Burdur’da 21 Mart Orman Haftasi etkinlikleri kapsaminda ögrenciler ile birlikte ormanlik alanlar için agaçlandirma çalismasi yapildi.

Burdur'a Yeni Nefes Kaynaklari Için Çalisildi
Plaj mevkiinde yapilan çalismaya il protokolü, AFAD ekipleri ve ögrenciler katildi.

Çalisma kapsaminda önceden açilmis çukurlara ögrenciler ve misafirler tarafindan birçok çam agaci fidani ekildi.

Yapilan çalisma hakkinda bilgi veren Orman Isletme Müdürü Sefa Karatas, “2021 yilinda tüm dünyada, ülkemizde ve ilimizin Bucak ve Tefenni ilçelerinde çikan orman yanginlarini tüm kamu kurum ve kuruluslari, vatandaslarimizin destegi ile birlikte çok büyük mücadeleler vererek söndürdük. Orman teskilati olarak, yanarak küle dönen orman alanlarinin her bir metrekaresini baska bir amaçla kullanilmasina müsaade etmeden tekrar yili içerisinde agaçlandirarak yemyesil orman alanlarina dönüstürerek, ‘Yesil Vatani’ canimiz gibi koruyacagiz” dedi.

Geçen yil meydana gelen orman yanginlari ile ilgili konusan Vali Yardimcisi Mehmet Yildiz, “Ormanlarimiz ‘Yesil Vatani’ olusturmaktadir. Orman uzun vadeli bir yatirimdir. Bugün dikilirse 50 sene sonra o agacin büyüdügünü görürüz. Geçen yil cigerlerimiz yandi ama bu yil 1 milyon fidan dikilecek ve yanan 1 milyon 850 bin hektarlik arazi tamamen agaçlandirilacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA