Bitlislilerin Korkulu Rüyasi Açiklamasi Çatilardaki Kar Kütlesi

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki binalarin çatilarinda biriken tonlarca agirliktaki kar kütlelerinin düsmesi vatandasi korkutuyor.

Bitlislilerin Korkulu Rüyasi Açiklamasi Çatilardaki Kar Kütlesi
Bu yilki kis sezonunda yaklasik 10 metre kar alan Bitlis’te mart ayi adeta kapidan baktirip kazma kürek yaktiriyor. Nisan ayina girilmesine kisa bir süre kalmasina ragmen yagislarin yogun sekilde devam ettigi kentte, tek katki ev ve arabalar adeta kara gömülürken, yüksek binalarin çatilarinda ise tonlarca kar birikmis durumda. Yavas yavas havanin mevsim normallerine döndügü Tatvan ilçesinde çatilarda biriken tonlarca agirliktaki kar yiginlari da düsmeye basladi.

Dün çatidan düsen tonlarca karin altinda kalan bir kisinin hayatini kaybettigi ilçede, gece boyunca çatilardan düsen kar kütleleri ise zaman zaman korkulu anlar yasatti.

Bazi vatandaslarin tonlarca kar altinda kalmaktan kil payi kurtuldugu ilçede, düsen kar kütlelerinin olusturdugu etkiyle adeta binalari salladi. Sabaha kadar çatilardan düsmeye devam eden kar yiginlari nedeniyle binalarin ön kisimlari tamamen kar yiginlariyla kapandi. Gündüz saatlerinde de yagis etkisini sürdürürken, çatilarda biriken karlarin düsmeye devam ettigi görüldü.

Ilçedeki son durum havadan da görüntülenirken, ilçedeki tek katli birçok evin kara gömüldügü görüldü.

Öte yandan; çatilardan düsen tonlarca agirliktaki kar kütlelerinin düsme anlari ve düserken vatandaslarin altinda kalmaktan kil payi kurtuldugu anlara iliskin görüntüler ise kameralara yansidi.
Kaynak: İHA