Tokat'ta 8 Asirlik Tarihi Türbenin Kursun Çati Levhalari Çalindi

Tokat’in Niksar ilçesinde yaklasik 840 yillik oldugu tahmin edilen Haci Çikrik Türbesi’nin çatisinda bulunan kursun levhalar çalindi.

Tokat'ta 8 Asirlik Tarihi Türbenin Kursun Çati Levhalari Çalindi
Niksar’da Danismendli Beyligi döneminde Emir Bedrettin Atabey Ebu Mansur Bin Aslandogmus tarafindan yapilan Selçuklu eseri türbenin çatisini kaplayan kursun levhalarin çalindigini fark eden mahalle sakinleri polise ihbarda bulundu. Tarihi türbenin çatisindaki kursun levhalarin bir kismi sökerek götüren kisi yada kisilerin yakalanmasi için polis ekipleri çalisma baslatti. Mahalle Muhtari Ismail Karatas, yasanan olayin kendilerini çok üzdügünü belirterek, “Ecdadimizin bu güzel mekanlarini korumak bizim vatandas olarak görevimiz olmasi gerekiyor ve yasatmamiz gerekiyor. Mahallemizdeki bir türbede tarihi bir mekanda yasanan bu olay bizleri çok üzdü. Bölgedeki isiklandirmalarimizin daha iyi olmasini istiyoruz. Özellikle çevremizdeki insanlarimizin zarar degil faydali sekilde olmalarini rica ediyorum. Türbeye zarar veren kisileri de esefle kiniyorum insallah bir daha böyle bir seyle karsilasmayiz” diye konustu.

Mahalle sakinlerinden Ersin Bayrakçioglu da türbenin çatisindaki kursun levhalari çalinmis olmasini üzüntüsünü yasadiklarini belirterek, “Hirsizlar türbe falan dinlemiyor, bu vicdansizliktir, oldugu gibi çalmislar kursunlarin yarisini. Hirsizlik artik diz boyu olmus, ne diyecegimi bilemiyorum diyecek bir sey yok. Ilk defa böyle bir seyle karsilasiyoruz, olacak sey degil” dedi.

Necip Isik adli vatandas ise insanlarin tarihlerine saygili olmasini ve korumasi gerektiginin altini çizerek, “Görüldügü üzere kursun plakalar alinmis çalinmis. Olmamasi gereken bir sey, tarihi eserlerimizin zarar görmemesini isterim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA