Kars'ta Tarihi Binadaki Buz Sarkitlari Tehlike Saçiyor

Kars’ta her gün yüzlerce yerli ve yabanci turistin ziyaret ettigi ve önünde fotograf çekildigi tarihi binada olusan buz sarkitlari tehlike saçiyor.

Kars'ta Tarihi Binadaki Buz Sarkitlari Tehlike Saçiyor
Kars’ta kar yagisiyla birlikte tarihi Defterdarlik Binasi çatisinda yaklasik 1 metre uzunlugunda olusan buz sarkitlari vatandaslari tedirgin ediyor. Kars’a disaridan gelen vatandaslarin ziyaret ederek önünde fotograf çektirdigi Defterdarlik Binasi’nin çatisinda olusan buzlarin ne zaman temizlenecegi ise bilinmiyor.

Defterdarlik Binasi önünden geçerken korktuklarini ifade eden vatandaslar, “Çati buz sarkitlari var, kaldirim zaten kar ve buzlu buradan geçerken tedirgin oluyor. Defterdarlik çalisanlarini ise buna sessiz kaliyor. Belediye yetkililerinin Kars Valiligi karsisindan bulunan Defterdarlik Binasi’nin çatisinda olusan buzlari kirmasi gerekiyor” dediler.

“Üzerimize düsecek diye korkuyoruz”

Kars’a Antalya’dan gezmek için geldigini belirten vatandaslar, “Antalya’dan geldik. Kars’i geziyoruz. Bu çok güzel tarihi bina ancak çatisinda buzlar var. Üzerimize düsecek diye korktuk. Yetkililer umariz kisa sürede bu binanin üzerindeki buzlari temizler” diye konustu.

Öte yandan Kars’ta kar yagisiyla birlikte çatilar buz sarkitlari olustu. Özellikle insan yogunlugunun oldugu bölgelerdeki binalarda olusan buz sarkitlari etrafa tehlike saçiyor. Vatandaslarin buz sarkitlarinin biran evvel temizlenmesini istiyor.
Kaynak: İHA