Ardahan'da Akil Ve Zeka Oyunlari Turnuvasi

Ardahan Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen akil ve zeka oyunlari il finali tamamlandi. On ayri kategoride yarisan ilkokul ve ortaokul ögrencileri kiyasiya yaristi.

Ardahan'da Akil Ve Zeka Oyunlari Turnuvasi
Ögrencilerin zeka becerilerini gelistirmek ve sosyal etkilesim gerçeklestirmek, ögrencileri kaynastirmak amaci ile Türkiye Akil ve Zeka Oyunlari Federasyonu (TAZOF) ve Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan isbirligi protoklü kapsaminda Ardahan’da düzenlenen zeka oyunlari yarismasinda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Üreten ve karsilastiklari problem karsisinda çözümler bulabilen bireyler olarak yetismesi, bireysel ve grup oyunlari ile ögrencilerin yeteneklerinin gelistirilmesi, sosyal gelisimlerinin desteklenmesi, ögrencilere kendilerini ifade edebilme firsatinin sunulmasi, ögrenciler arasindaki iletisim ve dostluk duygularinin gelistirilmesi amaciyla akil ve zekâ oyunlari ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin saglanmasi amaci ile Türkiye Akil ve Zeka Oyunlari Federasyonu (TAZOF) ve Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan protokol kapsaminda gerçeklestirilen zeka oyunlari turnuvasi sona erdi.

Akil ve zeka oyunlari turnuvasina okullar ve ögrenciler yogun ilgi gösterdi. Hüseyin Biçer’in çalistirdigi ögrenciler 2 birincilik ve 3 ikincilik alarak oyunlara damga vurdu.
Kaynak: İHA