Ukrayna'da Bugün 8 Binden Fazla Sivil Tahliye Edildi

Ukrayna Basbakan Yardimcisi Irina Veresuk, bugün Ukrayna’da açilan insani koridorlardan 8 binden fazla sivilin tahliye edildigini duyurdu.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari sürerken, ülkede çatismalarin hedefi olan kentlerinde yasayan sivillerin tahliyesine de devam ediliyor. Ukrayna Basbakan Yardimcisi Irina Veresuk yaptigi açiklamada, bugün toplamda 8 binden fazla sivilin tahliye edildigini belirterek, "Bugün, üzerinde anlasmaya varilan 8 insani yardim koridorundan 7’si aktifti ve toplam 8 bin 57 kisi kurtarildi. Bugün 26 otobüs Berdyansk kentine ulasti. Mariupol güzergahindaki kontrol noktalarinda isgalci birliklerin olusturdugu engeller maalesef insanlarin toplandigi yerlere otobüslerin hizli bir sekilde ulasmasina izin vermiyor. Berdyansk kentinden, Mangus, Melekino köyü ve Nikolskoye köyünden yarin sabah 09.00 - 11.00 saatleri arasinda tahliyeler gerçeklesecek. Güzergah boyunca Zaporijya kentinden 27 büyük otobüs daha gönderilecek. Mariupol sakinlerinin araçlarina ücretsiz yakit ikmali yapabilmeleri için yarin Berdyansk’a ek yakit sevkiyati yapilacak" ifadelerini kullandi.

Ukrayna’nin Kiev Bölgesi’ndeki 1 insani koridordan tahliyelerin gerçeklesmedigini kaydeden Veresuk, "Kiev bölgesinde, Velyka Dymerka köyünden Brovary’ye giden yol üzerinde 4 bin 370’den fazla kisi çikarildi. Tahliye otobüsleriyle birlikte çok sayida özel araçlarla da tahliyeler gerçeklesti. Güzergah boyunca Bucha ve Vorzel’den 380 kisi tahliye edildi. Kozarovichi köyünden Vishorod kentine tahliye gerçeklesmedi. Isgalciler ates açti ve insanlarin gitmesine izin vermedi" dedi.

Kaynak: İHA