Zaferin Kahramanlari Tiyatroyla Canlandirildi

Ordu’nun Ünye ilçesinde 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yil dönümü dolayisiyla tiyatro gösterisi ve anma programi gerçeklestirildi.

Zaferin Kahramanlari Tiyatroyla Canlandirildi
Mustafa Rakim Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan hazirlanan tiyatro gösterinin çogu bölümde ise izleyiciler duygusal anlar yasadi. Yogun kar yagisi nedeniyle ertelenen program Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçeklestirildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi sonrasi konusan Ünye Mustafa Rakim Anadolu Lisesi Müdürü Hüsamettin Aydemir, “Son kalenin kilidi Çanakkale, giris kapisi ise Istanbul’dur. Çanakkale’yi geçtikleri takdirde Osmanli’ya son verecekler. 1071’den hayallerini süsleyen Anadolu asma köprüsüne hakim olacaklar ve Islam’in son kalesini yikacaklardir. Bunu basaracaklarina o kadar emindirler ki Ingiliz hükümetinin Akdeniz Filo Komutani Amiral Sir Somerset Arthur Gouch Calthorpe, 2 Mart 1915’te Londra’ya çektigi telgrafta söyle der; ‘Hava müsait gittigi takdirde iki haftada Istanbul’da olacagimizi ümit ediyorum.’ Ancak uzun yillar donanmalari yenilgi yüzü görmemis, günesin batmadigi ülke lakabini verecekleri devlete ilk yenilgisini küçümsedikleri Osmanli Ordusu tattiracaktir. Metrekareye 6 bin merminin düstügü, 14 Ay, 14 gün süren Çanakkale Savaslari bir destandir” dedi.

Yapilan konusma sonrasi Ünye Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yil dönümü dolayisiyla düzenlenen çesitli yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Programda hazirlanan tiyatro gösterisinde, savastaki ailelerin yasadiklari, askerler, o günün sartlari ve düsman isgalinden kurtulan memleketin bu güne nasil gelindigini anlatan gösteri izleyicilerden tam not aldi.
Kaynak: İHA