Manavgat'ta 10 Bin 500 Fidan Dagitildi

AK Parti Antalya Milletvekili Ibrahim Aydin, cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangininin Manavgat’ta yasandigini hatirlatarak, "Yangindan etkilenen sahalarda hazirliklar devam ediyor ve fidanlar dikiliyor. Insallah Manavgat’imizda eskisinden daha güzel yesil alanlar olacak" dedi.

Manavgat'ta 10 Bin 500 Fidan Dagitildi
21 Mart Dünya Ormancilik Günü etkinlikleri kapsaminda Manavgat Orman Isletme Müdürlügü tarafindan Cumhuriyet Meydani’nda gelir getirici türlerden keçiboynuzu, defne, lavanta ve fistik çamindan olusan 10 bin 500 adet fidan ücretsiz olarak dagitildi. Etkinlige; AK Parti Antalya Milletvekili Ibrahim Aydin, Manavgat Kaymakami Abdulkadir Demir, Manavgat Orman Isletme Müdürü Aydin Açikbas, Tasagil Orman Isletme Müdürü Ali Karateke, AK Parti Manavgat Ilçe Baskani Ahmet Ali Erol, orman sefleri ve çalisanlari katildi.



"Manavgat eskisinden daha yesil olacak"

Etkinlikte konusan Milletvekili Ibrahim Aydin, kendisinin de bir ormanci oldugunu hatirlatarak , “Biliyorsunuz cumhuriyet tarihinin en büyük orman yanginlari Manavgat’imizda meydana geldi. Yangindan etkilenen sahalarda hazirliklar devam ediyor ve fidanlar dikiliyor. Insallah Manavgat’imizda eskisinden daha güzel yesil alanlar olacak. Tabii ki Allah bir daha böyle büyük bir afeti göstermesin” dedi.



"24 saat devriye olacak"

Sorgun Ormani’nin korunacagini vurgulayan Aydin, “Kaymakamimiz ve orman isletme müdürlerimiz ile konuyu görüstük. Ormanin öncelikle temizlenmesi çalismalari yapilacak, ardindan da yaz sezonunda kolluk kuvvetleri tarafindan 7/24 esasina göre devriye gezilerek korunacak. Ileriye dönük neler yapilabilecekse elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.

Sorgun Mahalle Muhtari Ibrahim Etem Seker, son günlerde Sorgun Çamliginda agaçlarin kesilerek çalindigini, elde kalan nadir ormanlardan olan alanin korunmasi gerektigini kaydetti.

Kaynak: İHA