Gümüshane'de Soguk Havaya Ve Kar Yagisina Ragmen Nevruz Kutlandi

Gümüshane’de doganin uyanisini ve baharin gelisini müjdeleyen Nevruz, soguk hava ve yer yer etkisini gösteren kar yagisi altinda kutlandi. Pandeminin ardindan ilk kez kutlanan Nevruz renkli görüntülere sahne olurken, Afrika asilli siyahi üniversite ögrencileri hem horon oynadi hem de doyasiya eglendi.

Gümüshane'de Soguk Havaya Ve Kar Yagisina Ragmen Nevruz Kutlandi
Gümüshane Üniversitesi’nde Nevruz Bayrami, soguk hava ve kar yagisina ragmen coskuyla kutlandi. Gümüshane Meslek Yüksekokulu amfi alaninda düzenlenen Nevruz Bayrami programina, Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek ile esi Sibel Tasbilek, Cumhuriyet Bassavcisi Veli Ecir, Adalet Komisyonu Baskani Bayram Ünlü, Gümüshane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Ibrahim Zeybek, Il Emniyet Müdürü Celal Tasci, Il Jandarma Komutani Ismail Gökcek katildi.

Pandeminin ardindan ilk kez kutlanan Nevruz Bayramina Gümüshane Üniversitesi ögrencileri yogun katilim gösterdi. Programda ilk olarak halk oyunlari ekipleri sahne aldi daha sonra Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek ve Cumhuriyet Bassavcisi Veli Ecir Nevruz atesini yakti. Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek ve protokol üyeleri daha sonra örs üzerinde demir dövdü.

Programin devaminda Gümüshane Üniversitesi ögrencileri, çuval yarisi, halat çekme, yumurta tasima ve yogurtta para bulma yarismalarina katildi.

Yarismalarin kazananlarina ödüller verildi.

Doganin uyanisini ve baharin gelisini müjdeleyen Nevruz Bayramina katilan Afrika asilli siyahi ögrenciler de müzik ve etkinliklerle doyasiya eglenirken, horon oynayan Somalili bir ögrencinin görüntüleri ise yüzlerde tebessüm olusturdu.
Kaynak: İHA