Ekipler Seferber Oldu, Çocuk Annesi 4 Gündür Kayip

İçel’in Erdemli ilçesinde 4 gündür kayip oldugu belirtilen 3 çocuk annesi kadinin bulunmasi için kirsal mahallede çok sayida ekibin katilimiyla genis çapli arama kurtarma çalismasi baslatildi.

Ekipler Seferber Oldu, Çocuk Annesi 4 Gündür Kayip
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bagli kirsal mahallelerden Batisandal’da psikolojik sebeplerle zaman zaman evinden ayrildigi, kimi zamanda günlerce evine dönmedigi belirtilen Elif Ergün’den yine haber alinamayinca ailesi Jandarma ve AFAD yetkililerinden yardim istedi. Kendisinden 4 gündür haber alinamayan 32 yasindaki 3 çocuk annesi için genis kapsamli arama kurtarma çalismasi baslatildi. Jandarmanin yani sira, AFAD ve köylülerden olusan yaklasik 70 kisilik ekip köy çevresindeki makilik alanda arama çalismasi gerçeklestirdi. Jandarma ekipleri tarafindan bölgeye getirilen arama kurtarma köpegi ’Hera’da hassas burnuyla Ergün’den bir iz bulmaya çalisti.

Arama çalismasinda suana kadar her hangi bir ize rastlanmadi.

"Bir ses ver Elif"

Aramaya katilan köy sakini kadinlar "Elif senin için ugrasiyoruz, bir ses ver Elif" diyerek çalilik araziyi didik didik aradi.

Kadinlardan Elif Ercan, "Komsumuzun kizi kayboldu. 3 tane çocugu var, 4 gündür araniyor. Çok soguk günler oldu. Kadin, erkek, çocuk ariyoruz, yok. Çalilari bir bir ariyoruz, yeri geliyor agliyoruz, gözyasimizla ariyoruz. Devletimizde burada, Jandarma, AFAD, belediye , herkes geldi, köpekle, dron ile araniyor. Ama yok bulamadik. Aramaktan vaz geçmedik" dedi.

Batisandal Muhtari Sinan Ay ise “20-25 yildir bu gitmeleri oluyor. 2-3 günde buluyorduk bu kez bulamadik. 4 gün bitiyor, köylü, AFAD, Jandarma ariyor, bulunuyordu. Göçüp geleli buraya 3 yil oldu, yakin mesafelerde buluyorduk. Bu kez sahayi muhtemelen disari çikmis. 4 gündür ariyoruz herhangi bir ize rastlamadik" diye konustu.

Kaynak: İHA