Karma Sergide 52'Si Denizlili 133 Kiymetli Eser Ilk Defa Görücüye Çikti

Merkezefendi Belediyesi kültür ve sanat alanindaki faaliyetlerinde ‘Ben Degil Biziz’ isimli sergisine ev sahipligi yapti. Sergide 133 sanatçinin eserlerinin yer aldigini belirten Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “52’si Denizlili 133 kiymetli eser, sizlere sözümüz vardi. Birer birer yerine getiriyoruz” dedi.

Karma Sergide  52'Si Denizlili 133 Kiymetli Eser Ilk Defa Görücüye Çikti


Merkezefendi Belediyesi kültür ve sanat alanindaki faaliyetlerini devam ediyor. Konserden sergiye, tiyatro oyunundan sahne gösterisine kadar birçok etkinlik gerçeklestiren Merkezefendi Belediyesi, Bir Grup Insan Platformu’nun ‘Ben Degil Biziz’ isimli sergisine ev sahipligi yapti. Istanbul ve Ankara’nin ardindan ilk kez Denizli’de gerçeklestirilen sergi Denizlili ünlü ressam Ibrahim Çalli ve Bir Grup Insan Platformu Kurucusu ressam Celalettin Tandogdu anisina açildi. Sergide 133 sanatçinin eserleri yer aliyor. Sergi, 5 Nisan 2022 Sali gününe kadar Merkezefendi Kültür Merkezi’nde (MKM) devam edecek. ‘Ben Degil Biziz’ isimli sergiye Vali Ali Fuat Atik’in esi Fulya Atik, Merkezefendi Kaymakami Dr. Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, Merkezefendi Belediye Baskan Yardimcisi Fatma Atici Bakcan ile Fatih Coskun ve çok sayida sanatsever katildi.



“Kültürün ve sanatin merkezi haline getirecegiz”

Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Bir buçuk yil önce bu sergimizi açacaktik. Pandemi sartlarindan dolayi ertelemistik. Su an sergiyi açmaktan dolayi mutluluk duyuyoruz. 52’si Denizlili 133 kiymetli eseri hep birlikte gezecegiz. Uzun zamandir bu sergiyi bekliyorduk. Denizlimizden çok degerli sanatçilarimiz var. Sizlere sözümüz vardi. Merkezefendi’yi kültürün ve sanatin merkezi haline getirecegiz. Kültürle sanatla iç içe olacagiz, bu salonlari ve fuaye alanlarini etkinliklerle dolduracagiz demistik. Birer birer yerine getiriyoruz. Sanatseverlerin bizimle birlikte olmasi, ilgi göstermesi, sahip çikmasi çok önemlidir. Desteginizle, enerjinizle etkinlikleri yapacagiz. Katilimlariniz için tesekkür ediyorum. Sergimiz hayirli olsun” diye konustu.



“Birçok sanatçiyi bir araya getirip ben degil biz olmayi saglamis oldu”

Serginin düzenlenmesinde ve Merkezefendi Belediyesi’nin verdigi katkilardan dolayi tesekkür eden Nuran Çagdas Ören, “Sergi iki degerli insan adina yapilmis, inanilmaz keyifli bir sergi. Bütün degerli sanatçilari, Türkiye’nin dört bir yanindan gelen sanatçilari burada görmek bizleri onurlandirdi. Tam da hayal ettigimiz gibi bir sergi oldu” dedi.

Bir diger tesekkür de Sevinç Aslaner’den geldi. Aslaner, “Bir grup insan sanat platformu 130 ilden gelmis olan farkli üsluplara sahip birçok sanatçiyi bir araya getirip ben degil biz olmayi saglamis oldu. Sanatin farkli renklerini, farkli güzelliklerini sizlere sunmus olduk. Bizlere bu ortami saglayan Merkezefendi Belediye baskanimiza tesekkür ediyorum. Burada olmaktan gurur duyuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA