Ceyhan, Sehit Ve Gaziler Müzesi'ne Kavustu

Adana’nin Ceyhan ilçesinin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yildönümünde temeli atilan "Sehit ve Gaziler Müzesi", 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yil dönümünde törenle açildi.

Ceyhan, Sehit Ve Gaziler Müzesi'ne Kavustu
Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, açilis töreninde yaptigi konusmada, sehit ve gazilerin ismini yasatma kararliliginda olduklarini belirterek, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yil dönümünde Ceyhanimiza kazandirdigimiz Sehit ve Gaziler Müzesi’nin açilisini gerçeklestirmenin heyecani ve onuru içerisindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya örnek kahramanlik destanlariyla dolu sanli tarihimize isik tutacak, hatirlatacak, düsündürecek ve bu onurlu tarihi gelecek kusaklara aktaracak müzemizin ilçemize ve hemsehrilerimize hayirli olmasini dilerim” dedi.

Vatan topraklarini canlari pahasina savunan ve bu ugurda gözlerini kirpmadan topraga düsen sehitleri ve gazileri minnet, rahmet ve sükranla andigini belirten, hayatta olan tüm gazilere huzurlu, saglikli bir yasam dileyen Baskan Erdem, söyle devam etti:

"Sehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde dalgalanan sanli bayragimiz altinda barisla, dostlukla, kardeslikle bir yasam sürme sevdasindayiz. Ulu Önderimiz Atatürk’ün “Yurtta baris, dünyada baris” siariyla hareket ediyoruz. Ancak ülkemiz üzerinde oynanmak istenen kötü oyunlara da asla geçit vermeyecegiz. Küllerinden dogan bir milletin evlatlari olarak sehitlerimizin, gazilerimizin bize emaneti olan bu güzel yurdumuzun ilelebet payidar kalmasi için hem ilçemizi, hem Adanamizi ve elbette ki Türkiyemizi tarimda, sanayide, ekonomide, saglikta, kültür-sanat ve spor dünyasinda daima ileri noktalara tasimanin gayretinde olacagiz. Ceyhan Belediyesi olarak sosyal ve katilimci belediyecilik anlayisiyla hareket ediyoruz. Bu anlayistan yola çikarak Ceyhanli hemsehrilerimin istekleri dogrultusunda olusturdugumuz Sehit ve Gaziler Müzemizi kisa süre içerisinde açilisa hazir hale getirmenin gururu içerisindeyiz. Çanakkale’nin geçilmezligini, ülkemizin kurtulusunu, sehit ve gazilerimizi bir an olsun aklimizdan çikarmayalim. Çikarmayalim ki ülkemize daha siki sarilalim. Unutmayalim ki; bize emanet birakilan güzel yurdumuzu Atatürk’ümüzün gösterdigi muasir medeniyetler seviyesine hep birlikte çikaralim.”

Müzenin Ceyhan için hayirli olmasini dileyen Baskan Hülya Erdem, Ali Osman Yilmaz’in Çanakkale siirindeki, “Kükrüyordu tepeden Mustafa Kemal, Vatanima ayak basacaksa düsman, Yasamanin ne geregi var” dörtlügüyle sözlerini sonlandirdi.

Ceyhan Kaymakami Dr. Bayram Yilmaz ise Sehit ve Gaziler Müzesi’nin kisa sürede tamamlayan Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem ve ekibine tesekkür etti. Kaymakam Yilmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Çanakkale Zaferi kahramani Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ile tüm sehit ve gazileri rahmet, minnet ve saygiyla anarak basladigi konusmasinda, “Milletimiz asil, sabirli, fedakar millettir. Kötülügü unutur, iyiligi unutmaz. Kötülüge iyilikle cevap vermeyi arzu eder. Ta ki kendi vatanina saldirina, düsmanlik edene rastlayincaya kadar. “Mesele vatansa gerisi teferruattir” der. Kendi için yapmadigi fedakarligi vatan için yapar. Bu millet çok acilar çekti ama en büyük acilari da PKK terör örgütü çektirdi. Ceyhan’dan 86 ailemizin canini yakmistir. Hassaten de terör örgütünü ve diger terör örgütlerini kiniyorum. Sehit ve Gaziler Dernegimize hayirli ugurlu olsun. 2 yildir birkaç yerde dolastilar ve en sonunda kalici yere kavustular. Degerli hemsehrilerimizin de dernegi, sehit ve gazi ailelerini ziyaret etmelerini diliyorum. Hayirli olsun” dedi.

Ceyhan Gazi ve Sehit Aileleri Dernegi Baskani Ayse Muhacir de, “Hülya baskanima çok tesekkür ediyorum. Çok kisa zamanda böyle bir yuvayi bize kazandirdigi için çok mutluyuz. 2 yil boyunca çok yorulduk, yer bulamadik. Bütün sehit ve gazi ailelerine bir yuva bagislayan Ceyhan Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Bizlerin yaninda olan Ceyhan Kaymakamimiz ve halkimiza da tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ceyhan Sehit ve Gaziler Müzesi açilis törenine Adana Büyüksehir Belediye Baskanvekili Ismet Yüksel, sehit ve gazi yakinlari, gaziler, aileler, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlari, sivil toplum kuruluslari, basin mensuplari ve çok sayida Ceyhanli katildi.

Kaynak: İHA