Vali Epcim, Kahvaltida Gazilerle Bir Araya Geldi

Vali Cüneyt Epcim, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen kahvaltida gazilerle bir araya geldi.

Vali Epcim, Kahvaltida Gazilerle Bir Araya Geldi
Kahvaltiya Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Kemal Gümrükçü, Sehit ve Gazi Aileleri Dayanisma Dernegi Baskani Selami Köksal, iç güvenlik ve 15 Temmuz gazilerinin yani sira gazi aileleri katildi.

Kahvaltida gazilerle sohbet edip taleplerini dinleyen Vali Epcim, çesitli konularda bilgi alisverisinde bulundu.

Türkiye’nin terörle mücadele noktasinda attigi kararli adimlarla basarili sonuçlar elde ettigine isaret eden Vali Epcim, bu noktada sehit ve gazilerin karsiligi ödenemeyecek fedakârliklari bulunduguna dikkat çekti. Vali Epcim, bu kararli adimlarin devaminin gelecegine vurgu yaparak Türkiye’nin üzerindeki vesayet zincirlerini tek tek kirdigini anlatti.

Türk Silahli Kuvvetleri’nce gerçeklestirilen sinir ötesi operasyonlar ve sinir güvenligi çalismalarinin bu yönleriyle ayri bir basari öyküsü olduklarina vurgu yaparak, “Tabi bu bir süreç. Geldigimiz noktada terörle mücadelede çok önemli kazanimlar elde ettik. Sinir ötesi operasyonlarla terörün belini kirdik. Suriye sinirinda olusturdugumuz güvenli bölge ile sinirlarimizi terör tehdidinden koruyoruz. Bunlar çok önemli adimlarlardir. Ülkemizin üzerindeki vesayet zincirleri teker teker kiriliyor. Ekonomik anlamda da bu zincirlerden kurtuldugumuz da ülke ve millet olarak tam birliktelik içerisinde gelecege daha emin adimlarla yürüyecegiz.” dedi.

Vali Epcim, sürecin zorlu ama imkansiz olmadiginin altini çizerek, “Tabi her seyde oldugu gibi bu hedeflerimize ulasma noktasinda da bugüne kadar ödedigimiz, belki bundan sonra da ödeyecegimiz bedeller var. Terörle mücadele konusunda konusacak olursak iste burada ülkemizin, milletimizin huzur ve refahi için, devletimizin bekasi için kolundan, bacagindan vazgeçen, vücudunda sarapnel parçalariyla dolasan veya yeri geldiginde kendini tanka topa siper eden gazilerimiz bunun en güzel örnekleridir. Iste onlarin bu kararli durusu bugün bizler için birer ilham kaynagi olmali. Bu fedakârliklari göz önüne bulundurarak daha çok çalismali, en basta vatanimiza ve milletimize daha sonra sehitlerimiz ve gazilerimize minnet borcumuzu ödemeliyiz.” ifadelerini kullandi.

Vali Epcim, organizasyonda emegi geçenlere tesekkür ederek sehit ve gazileri her zaman hayir ve minnetle yad edeceklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA