Köycegiz'de Vatandaslar Kur'an-I Kerimi Ögrenmenin Mutlulugunu Yasadilar

Mugla’nin Köycegiz Ilçe Müftülügüne bagli Toparlar Merkez Camii ile Pinar Akyaka Camiinde Diyanet Isleri Baskanliginin, ‘Camilerde Kur’an Ögretimi Programi” kapsaminda açilan Kuran-i Kerimi ögrenme kursuna katilan kursiyerler kurs sonunda bitirme belgelerini aldilar.

Köycegiz'de Vatandaslar Kur'an-I Kerimi Ögrenmenin Mutlulugunu Yasadilar
Cami Imam-Hatipleri Murat Yasar ve Garip Hasan Ilhan’in çalisma hayati yogunlugu içerisinde dini egitime vakit bulamayan vatandaslar için baslattigi Kuran ögretimi programi katilim belgelerinin Ilçe Müftüsü Ahmet Karagöz tarafindan takdim edildi.

Her iki camide düzenlenen merasimde konusan Müftü Karagöz: ”Kur’an-i Kerimi ögrenmek her mü’minin en zevkli ve en tatli bir mesguliyetidir. Bunun için sizler Kur’ân’i ögrenmek için büyük bir gayret içine girdiniz, soguk, yagmur, kar-kis demeden aylarca yatsi namazlarindan sonra camilerimize gelerek yüce kitabimizi okumayi ögrendiniz. Sizlere Kuran ögreten hocalarinizi ve sizlerin her birinizi ayri ayri tebrik ediyorum. Ögrendiginiz Kurani Kerimi devamli okuyarak bilgilerinizi ve Kuran okumayi gelistirmeliyiz ve ayrica açiklamali mealini de okuyarak dünya-ahiret saadetimizi temin eden yüce Rabb’imizin buyruklarini ögrenmeliyiz.” dedi.

Konusmalarin akabinde Müftü Ahmet Karagöz, kursu veren Imam-Hatipler Murat Yasar,Garip Hasan Ilhan ile Din Hizmetleri Uzmani Mustafa Özdil,misafir olarak bulunan Beyobasi Merkez Camii Imam-Hatibi Sunay Keskin tarafindan katilim belgeleri takdim edildi. Ilçe Müftüsü Karagözün Diyanet Isleri Baskanlinin yayinlarindan "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" adli kitap kursiyerlere hediye edildi.
Kaynak: İHA