Gelecegin Asçilari Bu Mutfakta Yetisecek

Eskisehir Anadolu Üniversitesi Asçilik Programina kayitli ögrencilerin daha donanimli yetismesi için son teknolojiye uygun olarak hazirlanan mutfagin açilisini yapan Rektör, Prof. Dr. Fuat Erdal, "Yetenekli ögrencilerin maharetlerini gelistirebilecegi bir mutfak yaptik" dedi.

Gelecegin Asçilari Bu Mutfakta Yetisecek
Anadolu Üniversitesi Eskisehir Meslek Yüksekokulu ögrencilerinin uygulama derslerinde kullanmasi amaciyla hazirlanan iki ayri mutfak, düzenlenen törenle açildi. Mutfakta ilk ocagi ise Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal tarafindan yakildi. Ardindan gezilen mutfak tam not aldi. Gelen misafirler ise bölüm ögrencilerinin yaptigi yemeklerin tadina bakti.

“Ögrencilerimizin yeteneklerine yetenek katacaklari bir uygulama alani oldu”

Mutfak hakkinda konusan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, diger üniversitelere göre daha yüksek puanla gelen ögrencilerin kaliteli bir mutfakta egitim alacaklarini söyledi.

Yetenekli ögrencilerin maharetlerini gelistirebilecekleri bir mutfak yaptiklarini belirten Fuat Erdal, “Türkiye’de diger bölümlere göre en yüksek puanlarla alim yaptigimiz bir egitim programimiz. Biz de kaliteli ve nitelikli ögrencilerimize hediye vermek istedik. Egitim Destekleme Vakfi ile birlikte bu projeyi hayata geçirdik. Iki mutfak hazirladik. Bir tanesi ortak görüsle ‘Ocak’ ismini verdigimiz bütün yemekleri yapabilecekleri alan, ikincisi daha çok ekmekçilik ve pastacilik alanindaki yemekleri yapabilecekleri ‘Çörek’ isimli mutfagimiz oldu. Dolayisiyla her iki mutfagimiz da son teknolojiyle donanimli, ögrencilerin derslerde teori olarak ögrendigi bütün bilgileri uygulayabilecekleri ve yeteneklerine yetenek katacaklari, maharetlerini artiracaklari uygulama alani oldu. Hem ögrencilerimize hem ülkemize hem de okulumuza hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

“Bütün donanima sahip oldugumuz için uygulamalari layigiyla yapabilecegiz”

Hazirlanan mutfagin sorumlularindan birisi olan Anadolu Üniversitesi Eskisehir Meslek Yüksekokulu Asçilik Programi Ögretim Üyesi Osman Güldemir ise mutfakta gerekli tüm ekipmanlarin var oldugunu belirtti.

Birçok farkli alana hitap eden mutfakta ögrencilerin daha kaliteli egitim alabileceklerini belirten Güldemir, su ifadelere yer verdi:

“Anadolu Üniversitesi olarak yüksekögretim kurumlari içerisinde 2001 yilindan beri asçilik programinda egitim veriyoruz. Dolayisiyla mezun sayimizdan aldigimiz dönütler ile yildan yila egitim kalitemizi artirdik. Nihayetinde suan içinde bulundugumuz mutfaklarla artik sektörün talebi olan, gastronomi dünyasinin beklentilerini karsilayan, Osmanli mutfak uygulamalari gibi, yemek stilistligi gibi, pastacilik ve çikolatacilik gibi, dersleri daha nitelikli sekilde verebilecegimiz altyapiya kavustuk. Diger üniversitelerden farkimiz özellikle altyapi, ögretim elemanlarimizin sektör tecrübeli olmasi ve ögrencilerin tamamen ücretsiz egitimle mezun olmalari oldu. Yani malzemesine kadar tamamen Anadolu Üniversitesi’nin destekleriyle egitimler gerçeklesiyor. Mutfaklarimizda çagin teknolojik altyapisi ve ekipmanlariyla farkli sayi ve kapasitelerde degisik temalarda dersler vermemiz mümkün oluyor. Yani farkli ocaklarimizdan, firinlarimizdan, pürmüzlerimizden tutun pastacilik, ekmekçilik ve çikolataciliga kadar özel ekipmanlarimizla bütün donanima sahip oldugumuz için ders neyi gerektiriyorsa o uygulamalari layigiyla yapabilecek imkânimiz var.”
Kaynak: İHA