Egirdir'de Heyelan Riski Altindaki Saglik Ocagi Evlerine Tahliye Karari

Isparta’nin Egirdir ilçesinde toprak kaymasi ve kaya düsmesi nedeniyle Imaret Mahallesindeki Saglik Ocagi Evleri olarak bilinen 14 bloktan 4’ünün tahliye edilmesine karar verildi.

Egirdir'de Heyelan Riski Altindaki Saglik Ocagi Evlerine Tahliye Karari
Konuyla ilgili bilgi veren Egirdir Kaymakami Adem Çelik, son zamanlarda hava sartlarindan dolayi dag tarafinda toprak kaymasi ve kaya düsme olaylarinin yasandigini, Egirdir Kaymakamligi, Egirdir Belediyesi ve Il Afet Müdürlügü’nün yerinde incelemeler gerçeklestirdigini, Ankara’dan gelen teknik heyetin de yerinde incelemelerinden sonra, bölgenin “Risk Altinda” oldugu görüsüyle rapor tuttuklarini belirtti.

Teknik heyetin 7269 sayili yasanin 13. maddesi geregince, can ve mal güvenligi göz önüne alinarak 4 Blok (64 Daire)’un bosaltilmasi yönünde verdigi karar dogrultusunda, halen 52’si dolu olan 64 dairenin bosaltilmasi için emniyet birimleri ve zabitasi marifetiyle, bu evlerde oturanlara “Tahliye Tebligati” gönderildigini açiklayan Kaymakam Çelik, acilen bir “Önleme Projesi” hazirlanacagini, kayma ve kaya düsmelerine karsi nasil bir önlem alinacaginin degerlendirilecegini, “Önlenebilir” yönünde rapor çikmasi halinde bir bütçe hazirlanip önleme çalismalarina baslanacagini ifade etti.

Kaymakam Çelik, önlenemez seklinde bir rapor çikmasi sonucunda ise 4 blok için yikim kararinin da çikabilecegini dile getirdi.
Kaynak: İHA