1915 Çanakkale Köprüsü'nde Yogun Trafik

Dünyanin en büyük orta açiklikli köprüsü unvanina sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün araç geçislerine açilmasinin ardindan uzun araç kuyruklari olustu. Bir hafta boyunca ücretsiz olacak ve daha sonra geçis bedeli 200 lira olacak olan köprüyü merak eden vatandaslar Lapseki (Asya) viyadügüne akin etti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde Yogun Trafik
18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 107. Yil dönümünde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan dün açilisi gerçeklestirilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nde araç geçisleri basladi.

Köprüden ücretsiz geçmek ve o anlari da ölümsüzlestirmek isteyen vatandaslar köprüye akin etti. Ailesi ve arkadaslariyla köprü viyadügünde duran vatandaslar, araçlarindan inerek hatira fotografi çektirdiler. Asya’dan Avrupa’ya geçis tarafinda yogun araç kuyruklari olustu.

Yozgat’tan 1915 Çanakkale Köprüsü’nü görmek için gelen Habip Avsar, “1915 Çanakkale Köprüsü çok güzel olmus. Ben Yozgat’tan hususi köprüyü incelemek için geldim. Köprü bizi çok onurlandirdi ve gururlandirdi. Ülkemize ve Çanakkale’ye ayri bir deger katmis. Inaniyorum ki ülkemiz daha ileriki yillarda sahlanacaktir” dedi.

"Çanakkale’ye ikinci köprü had safhada"

AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabindan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu’nu da etkileyerek köprü yogunlugunun fotografini paylasti. Turan, fotografa, ’Çanakkale’miz için 2. köprü had safhada sayin bakanim. Bu defa deniz altindan bir geçis istiyoruz" notunu düstü.

Hem tarih hem de simgelerin köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü bölgeye büyük oranda katma deger saglayacak.
Kaynak: İHA